Natrag
27.2.2017 07:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Smotani brancin u crnom vinu na podlozi od blitve

26.2.2012 @ 10:10 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
Smotani brancin u crnom vinu na podlozi od blitve

Podijelite:

I ovu nedjelju donosimo vam video recept našeg gastronomskog kolumniste Branka Kusovca.

Ovog tjedna uz Branka pripremite smotani brancin u crnom vinu na podlozi od blitve.

Priprema

BRANCIN
File brancina uzdužno zarolajte, unutar rolice umetnite par tanko narezanih trakica od stabljike blitve i fiksirajte ga čačkalicama.
U sredinu lonca s malo vrele vode stavite manju posudu koja vrhom prelazi površinu vode i u nju stavite rolicu brancina.
Poklopite lonac i pustite da se brancin kuha 15 do 20 minuta na pari.
Kada je kuhan, brancin odložite na tanjur.

KREMA OD BLITVE
U lonac s vodom stavite kuhati oguljeni krumpir narezan na kockice.
Pred kraj kuhanja krumpira ubacite listove blitve i kratko ih kuhajte dok ne omekšaju.
Kada su krumpir i blitva kuhani, štapnim mikserom ih u posudi kremasto sjedinite.
Ulijte maslinovo ulje, dodajte sol i štapnim mikserom završite kremu.

UMAK
U jako zagrijanu posudu da kuhanje ubacite sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckani svježi peršin, maslac i crno vino.
Promiješajte i nakon par minuta, kada alkohol ispari i dobijete željenu gustoću (koju možete korigirati dodavanjem maslaca), jelo je spremno za serviranje.
Kuhanu rolicu brancina poslužite sa kremom od blitve i umakom.

Dobar tek 🙂

U suradnji s prijateljima s kuhari.com.

www.brankokusovac.com
jak

Komentari





O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana