Grad

SLUŽBENI POSJET Gradonačelnik u Montereyu povodom 10. obljetnice suradnje

SLUŽBENI POSJET Gradonačelnik u Montereyu povodom 10. obljetnice suradnje

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica borave u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, javljaju iz Gradske uprave. 

Prvog dana službenog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, u subotu, 24. veljače, gradonačelnik Franković sa suradnicima u gradu prijatelju Montereyu susreo se s gradonačelnikom ovog kalifornijskog grada Clydeom Robersonom kojom prigodom su razgovarali o nastavku već desetogodišnje uspješne suradnje dvaju gradova i nizu zajedničkih projekata.

Kao međunarodno prepoznat primjer dobre suradnje istaknut je Dubrovački polumaraton koji je gradovima 2016. godine priskrbio nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ u kategoriji „Inovacije: Gospodarski razvoj“ za gradove ispod 100 tisuća stanovnika. Tijekom susreta razgovaralo se o razvijanju novih kulturnih i sportskih događaja, o institucionalnoj suradnji putem razmjene zaposlenika te programu razmjene učenika i studenata između dvaju gradova prijatelja u suradnji s udruženjem Slavic American Cultural Organization (SACO) iz obližnjeg Watsonvillea. Inicijativa je načelno prihvaćena, dok će se pojedinosti realizacije dogovoriti u narednom razdoblju.

SLUŽBENI POSJET Gradonačelnik u Montereyu povodom 10. obljetnice suradnje

Istog dana, gradonačelnik Franković i predsjednik Gradskog vijeća Potrebica prigodnim riječima obratili su se predstavnicima hrvatske zajednice, od kojih značajan broj potječe upravo s područja Dubrovnika i okolice, na godišnjoj dobrotvornoj večeri koju organizira Slavic American Cultural Organization. Uz službenu proslavu 10. obljetnice potpisivanja povelje o suradnji između Dubrovnika i Montereya donatorska večera poslužila je i za prikupljanje sredstava za SACO-v program studentske razmjene.

Donatorskoj večeri nazočili su gradonačelnik Montereya Clyde Robertson sa suradnicima, generalni konzul Republike Hrvatske u Los Angelesu dr. Siniša Grgić, kongresmen Jimmy Panetta, istakuti predstavnici SACO-a: Linda Pavlovich, Judy Hager i Eric Del Pierro, ujedno predsjednik Odbora za studentsku razmjenu, kao i brojni uglednici iz javnog i političkog života grada Monetereya.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović