Crna kronika

Slovenac nestao na brdu iznad Orebića

Slovenac nestao na brdu iznad Orebića

Potraga za nestalim slovenskim turistom Miroslav P. (68 godina), koji se je uputio na vrh Sveti Ilija iznad Orebića, no nije se vratio do večeri, niti se javlja na mobitel, traje od jučer.

 

Njegova supruga alarmirala je sinoć policiju i HGSS, navodi se na njihovim internetskim stranicama. HGSS je cijelu noć pretaživao planinske putove, ali i plaže. Trenutno se na  planini nalaze tri ekipe HGSS-a i potražni psi, a ako potraga ne bude dala rezultat, za danas je predviđeno i helikoptersko pretraživanje iz zraka, te uključivanje dodatnih potražnih timova HGSS-a. Lociranje nestale  osobe izvan urbanih sredina, za spasioce  je misterij jer se ne zna u kom pravcu se je nestali turist mogao kretati, zbog čega je prostor kojeg treba pretražiti  mjeri tisućama hektara.

Radi se o vrlo nepreglednom  i opasnom terenu, sa brojnim  liticama, škrapama i gustom vegetacijom. Na Sv. Iliji do sada je bilo dosta nesreća izvan uređenih staza sa fatalnim ishodima koje su iziskivale višednevne potrage. Jedna od najiscrpljujućih  bila je potraga za nestalim  Australcom Johnom Andrew Modistachom u ljeto 2005 godine, u kojoj je agažirano na stotine gorskih spašavatelja.  
I ovo ljeto HGSS ima svakodnevno pune ruke posla. Samo jučer HGSSje intervenirao 4 puta.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist