Natrag
19.8.2017 09:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

SLAVLJENIČKA VEČER Trideset godina lista učenica ‘Ludus’

11.6.2015 @ 22:48 Dulist Kultura
4;4

Podijelite:

Veselo je bilo ovog utorka na prelijepoj taraci Ženskog đačkog doma na Pilama! U ugodnom društvu, sa puno dragih prijatelja raznih generacija obilježena je trideseta godina objavljivanja lista učenica ovog doma „Ludus“!

Počelo je davne 1985., tada se njihov list zvao „Naši dani“, a poslije Domovinskog rata nastavljeno je sa novim imenom „Ludus“, ali i dalje sa željom da se u svom, učeničkom listu objavljuju prve pjesme, priče, novinarski tekstovi, reportaže…sve ono što novinu čini – novinom! I tako, uz mnoge radove učenica novinarski, pjesnikinja i poeta nastajao je iz godine u godinu njihov list, „Ludus“!

Čitale su se pjesme iz svih brojeva njihova lista kroz sve ove godine, čuli smo i imena mnogih učenica koje su u njemu objavile neki svoj pjesnički rukopis, neke prvi put a neke i zadnji put u životu, ali uspomena je ostala. Uz učenice, na večerašnjoj proslavi bili su i svi djelatnici Ženskog đačkog doma, ravnatelji druga dva dubrovačka učenička doma, ravnatelji dubrovačkih srednjih škola, književnik i novinar, te dugogodišnji suradnik Mato Jerinić, novinar HR Radio Dubrovnika i član novinarskog žirija Lidrana Ivica Puljić, zatim nekadašnja Županica i odgajateljica ovog Doma Mira Buconjić, te mnogi drugi dragi prijatelji, zajednički obilježivši ovo lijepu godišnjicu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana