Kultura

ŠKODI MU ZDRAVLJU Dolenčić ne želi više biti intendant Ljetnih igara

ŠKODI MU ZDRAVLJU Dolenčić ne želi više biti intendant Ljetnih igara

Nakon dvogodišnjeg mandata na mjestu intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Krešimir Dolenčić u ponedjeljak će na sjednici Vijeća za kazalište Ministarstva kulture na osobni zahtjev biti razriješen te dužnosti.

Naime, kako piše Jutarnji list, Dolenčić smatra kako „ne može osobno podržavati sustav u koji ne vjeruje“, a argumente će iznijeti na sjednici u ponedjeljak.

-Imam i drugih profesionalnih i osobnih, pa i zdravstvenih razloga zbog kojih ne mogu ostati na tom mjestu. Ja sam dobro, naravno, ali u Dubrovniku nisam bio dobro, pa ako želim biti živ i zdrav, moram otamo otići – rekao je Dolenčić. Nagađa se da je problem u Gradu, u kojem se navodno ne vodi računa o umjetnosti i kulturi.

Glumica Neva Rošić, koja je ove godine dobila nagradu Orlando, komentirala je Dolenčićevu odluku riječima:

– Raditi umjetnost u Dubrovniku ljeti postaje nemoguće. Govorim o zagađenosti prostora, mirisima i zvukom, količinom ljudi, prometom… Znam po pričanju za silne probleme, koji su se događali ovog ljeta, kako to već jest kad radiš unutar zidina. Znam da je Krešo bio revoltiran kruzerskim opsjedanjima grada, nemogućnošću noćnih uvjeta rada… A gradska uprava očekuje rezultate, nemajući na umu da su se uvjeti promijenili. Ne radi se o novcu, uostalom gradonačelni se uvijek hvali da Dubrovnik nije siromašan grad. A ako me pitate je li mi žao što Dolenčić odlazi, jest – rekla je Neva Rošić za Jutarnji.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović