Crna kronika

Sin dubrovačkog gradonačelnika osuđen na uvjetnu kaznu zbog odgurivanja policajca kroz staklena vrata

Sin dubrovačkog gradonačelnika osuđen na uvjetnu kaznu zbog odgurivanja policajca kroz staklena vrata

Zbog incidenta u policijskoj postaji u svibnju 2014., kada je pijan na staklena vrata gurnuo policajca Gorana B. pri čemu je on razbio staklo i zadobio više reznih rana po rukama, Frano Vlahušić (24), sin dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića, prošli tjedan je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđen na godinu dana uvjetno uz rok kušnje od tri godine. Na izricanju presude Vlahušić se nije pojavio.

Za razliku od prvog postupka, kada je sutkinja smatrala da gradonačelnikov sin policajca nije namjerno gurnuo, već je posrnuo, nova raspravna sutkinja Sanja Nola smatra da je mladi Vlahušić postupao s namjerom. Gradonačelnikov sin u I. policijskoj postaji završio je zbog remećenja javnog reda i mira nakon što se potukao ispred noćnog kluba Team u Kačićevoj ulici gdje je, prema vlastitim riječima, prethodno s prijateljima popio dvije do tri boce viskija, piše Večernji List.

Vodili ga na triježnjenje

U postaji je napuhao 2,19 promila, a tijekom prekršajne obrade nije bio agresivan, što su policajci i rekli na sudu. Problem je nastao kada su mu pokušali objasniti da treba prenoćiti u jedinici za zadržavanje.

– Nema šanse da ću ja biti tu 12 sati, nisam kriv, što mene vodite – počeo je tada negodovati Vlahušić dok su ga policajac Goran B. i vježbenik Petar M. vodili prema jedinici za zadržavanje pridržavajući ga za ruke.

Niz olakotnih okolnosti

Vlahušić je na sudu tvrdio da je tada posrnuo i slučajno gurnuo policajca, no policajci su svjedočili da se odjednom naglo trznuo i odgurnuo Gorana B. Kako do tog trenutka nije bio agresivan, policajac nije očekivao takvu reakciju pa je pao na staklena vrata. Pritom je zadobio višestruke rezne rane na desnoj ruci, a na sudu je kazao da je imao čak 22 šava.

– Unatoč visokom stupnju alkoholiziranosti, zbog čega je bio smanjeno ubrojiv, mogao je upravljati svojim postupcima. Namjera mu je bila spriječiti službenu osobu u obavljanju dužnosti – rekla je sutkinja Nola.

Za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora, a sutkinja Nola mladiću je izrekla uvjetnu osudu zbog olakotnih okolnosti, a to su mlađa životna dob, neosuđivanost i visok stupanj alkoholiziranosti.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist