Aktualno

KAKVA PRESSICA SDP-a Novinari ih ispreskakali, sve se vrtilo oko Vlahušića

KAKVA PRESSICA SDP-a Novinari ih ispreskakali, sve se vrtilo oko Vlahušića

U prostorijama dubrovačkog SDP-a jutros se dogodilo nešto što mediji i javnost davno nisu vidjeli – zanimljiva konferencija za novinare. Naime, na službenom predstavljanju kandidatura Tatjane Šimac Bonačić za gradonačelnicu i Davora Penića za župana DN fokus je bio na svemu, osim na njihovim kandidatura. ‘Predstavu’ su ukrala pitanja vezana za Andra Vlahušića, ali i očita nepripremljenost SDP-ovih kandidata za ovakvu vrstu suočavanja sa sedmom silom.

Na konferenciji koja je trajala 45 minuta Davor Penić otkrio je sve svoje karte i u 20-minutnom izlaganju izložio cijeli svoj program u sedam glavnih točaka (novi gospodarski impuls za bolji razvoj Županije, infrastruktura za zaštitu okoliša i održivi razvoj, moderna zaštita zdravlja i socijalna skrb, jačanje civilnog društva i Županija po mjeri žene, ulaganje u obrazovnu infrastrukturu, podizanje kvalitete treće životne dobi i razvoj kulture), a Šimac Bonačić na to je reagirala rekavši kako će samo službeno potvrditi svoju kandidaturu, no dodala je kako će zastupati ‘Platformu Grad za nas’.

Nakon Penićevog govora kojem je ipak bilo više mjesto na predizbornom skupu, a ne u ovom fomatu, novinari su ga ‘ispreskakali’ na toliko različitih područja da je to teško za povjerovati. Penić se tako odgovarajući na pitanja čvrsto založio ‘protiv apartmanizacije Srđa pod krinkom golfa’, ali se i usprotivio Milanovićevoj ‘ručak trasi’ autoceste do Dubrovnika kroz Popovo polje u BiH.

– Ne govorite istinu – odgovorio je Penić na novinarsku opasku kako je bivši premijer Zoran Milanović trasu autoceste do krajnjeg juga Hrvatske kroz BiH dogovorio svojedobno na ručku u Cavtatu, rekavši kako se to nikad nije dogodilo. Kritizirao je i neostvarivanje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, rekavši da je projekt predimenziniran da bi nakon novinarskih upita na koncu ipak priznao kako je ‘Vlada Zorana Milanovića taj projekt usporila, ali ne i zaustavila’. Penić ipak nije odgovorio što je napravio po tom pitanju za vrijeme dok je bio saborski zastupnik, a pokušao je i minorizirati ulogu bivše SDP-ove ministrice Mirele Holy u zaustavljanju projekta.

Tatjana Šimac Bonačić pak nije konkretno odgovorila na pitanje što će napraviti bolje za Dubrovnik, a da nije mogla učiniti u šest godina koje je bila zamjenica Vlahušiću, ali je napomenula kako ‘Grad vodi čelna osoba, a ona je dosad bila druga’.

– To je isto kao i kod vas. Novinar je jedno, a urednik drugo. Odluke donosi onaj tko vodi Grad, a bilo je odluka u kojima sam ja imala i izdvojeno mišljenje u odnosu na bivšeg gradonačelnika – rekla je SDP-ova kandidatkinja.

Na pitanje hoće li se povući s mjesta kandidatkinje ako bivši gradonačelnik Vlahušić bude u mogućnosti kandidrati odgovorila je:

– Neću demantirati niti komentirati hoću li povući kandidaturu za gradonačelnicu ako se bivši gradonačelnik Vlahušić odluči kandidirati – rekla je Šimac Bonačić ‘sakrivši’ se iza sintagme da je njezina kandidatura odluka Gradskog odbora.

MP/NM

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist