Natrag
20.10.2017 23:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

Siječanj je najdepresivniji mjesec za trgovce

9.1.2014 @ 15:51 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Siječanj je najdepresivniji mjesec za trgovce koji rade sve da nešto zarade nakon blagdana. Popusti u ovom mjesecu već su dio naše tradicije i podrazumijeva se da su izlozi prepuni postotaka i velikih plakata na kojima piše ‘sniženje’.

Ipak, financijska situacija u državi je takva da ni masovna sniženja neće pomoći trgovcima da zarade na početku ove godine. Surova realnost je da su Hrvati “otvorili novčanike” još oko Božića i sad pokušavaju uštedjeti poneki novčić kako bi uspjeli preživjeti siječanj, piše dnevno.hr. Ta navika Hrvata da malo previše potroše na blagdanski stol i poklone za Božić, ove će godine itekako koštati trgovce. Za početak, bilo je onih trgovaca koji nisu čekali siječanj da krenu s popustima te su to napravili još u vrhuncu blagdana. Tako su preduhtrili konkurenciju, nešto zaradili, ali i sabotirali druge trgovce u sljedećoj godini. Popusti u siječnju su samo dio, sad već očajnog pokušaja trgovaca da izvuku bar pozitivnu nulu. Problem je što već svaki kupac to zna i to stvara jednu psihološku barijeru među kupcima.

Iako su popusti općenito poželjni u svako doba godine, potencijalni kupci imaju osjećaj da gledaju ostatke ostataka kad zalutaju u trgovački centar. Trgovci još nisu shvatili da kupac, prije svega, želi imati osjećaj da kupuje luksuzno i da kupuje bez popusta, pogotovo kad je u pitanju kupovina odjeće i obuće.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana