Zanimljivosti

Sedmero nezaposlenih s ugovorima

Sedmero nezaposlenih s ugovorima

Samo dvoje od prijavljenih pet nezaposlenih osoba, koje su ovog ponedjeljka trebale početi raditi u sklopu HZZ-ovog programa privremenog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba na javnim radovima, pojavilo se na poslu u Čistoći.

No, prema riječima zamjenika gradonačelnika Nika Šalje takav su odaziv u gradskoj upravi i očekivali.
Na kolegiju direktora gradskih komunalca razgovaralo se upravo o ovom programu kojeg provodi HZZ, a Grad Dubrovnik je samo partner u njegovoj provedbi.

Budući da su se u medijima pojavile priče o ucjenama da će ukoliko ponuđene poslove ne prihvate biti brisani iz evidencije Zavoda, dogradonačelnik Šalja istaknuo je kako mu takve izjave nisu jasne, jer je Grad samo partner u projektu. Šalji nije jasno zapravo zašto se u cijeloj priči proziva Grad koji je samo ponudio svoje resurse za provedbu programa HZZ-a.

Istaknuto je i kako je četrnaest osoba, od njih 25 koliko ih je bilo na sastanku prošlog tjedna, izrazilo spremnost na zapošljavanje na javnim radovima uz naknadu od 2100 kuna mjesečno uz radni raspored u Vrtlaru, Čistoći i JVP Dubrovački vatrogasci. No, do ponedjeljka je samo njih sedam zasnovalo ugovore o radu, što os ostali još mogu napraviti ovaj tjedan.

Ako ima još zainteresiranih koji ispunjavaju uvjete natječaja, neka se jave – pozvao je Šalja dugotrajno nezaposlene osobe.  
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist