Aktualno

SA FESTIVALA VINA I GASTRONOMIJE ‘Cilj nam je dati prednost domaćim proizvodima’

SA FESTIVALA VINA I GASTRONOMIJE 'Cilj nam je dati prednost domaćim proizvodima'

Današnjim danom uz degustaciju autohtonih vinskih sorti i predstavljanje vinara naše županije završava dvodnevni Festival vina i gastronomije, koji je okupio brojne priznate vinare i maslinare iz našeg kraja, ali i iz Hrvatske.

Ova manifestacija i ove godine bila je prepuna sadržaja koji su i korisni, edukativni, ali i zanimljivi, kako vinarima i maslinarima, tako i okupljenima u hotelu Park.

– Već petu godinu Festival vina i gastronomije održava se u hotelu Park, a očekivanja su i viša nego što se itko nadao, kako ugostitelja, tako i posjetitelja, te i vinara. Zasigurno, ova manifestacija baš ususret novoj sezoni generalno donosi sve veći doprinos i daje rezultate u smislu proglašenja Dubrovnika kao destinacije izvrsnosti, što se dogodilo i prošle godine. To se temelji na ovakvim manifestacijama. Cilj nam je da se u našim restoranima i u našim vinskim kartama uz jelovnike, nalaze naša vina i naša hrana, da na određen način dajemo prednost naše nad stranim proizvodima, koji tu ipak moraju biti radi uvjeta kategorije – kazao je pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i more Milan Perić.

Također je dodao iznimno pozitivnu stranu ove manifestacije – ona, naime,okuplja jako puno mladih ljudi, posebice učenika Turističko – ugostiteljske škole Dubrovnik, za koje će reći kako će na njima ostati dalje graditi kvalitetu.

– Dosta mladih je danas ovdje, generacije mlađih kolega i učenika su tu kako i poprimali znanja za jedan dan kada mi stari negdje stanemo, oni nastave na još bolji i kvalitetniji način – kazao je Perić.

Peti po redu “Festival vina i gastronomije Dubrovnik 2014″ organizira Grad Dubrovnik, Dubrovačko-Neretvanska županija, Gospodarska i obrtnička komora Dubrovačko-Neretvanske županije te Turistička zajednica Grada Dubrovnika i Dubrovačko- neretvanske županije, kao osvježenje znanja i inovacija u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, kroz brojne edukativne radionice i prezentacije.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist