Aktualno

S kakvim se vremenom opraštamo od lipnja?

S kakvim se vremenom opraštamo od lipnja?

Ljeto nam je došlo ‘sa stilom’, s naglim porastom temperature zraka.

Prve dvije trećine lipnja temperature su bile blizu uobičajenih vrijednosti za dio godine, donosi portal Crometeo, ali su u prošlom tjednu one bile izrazito visoke, čak i za kraj lipnja.

Na vrijeme u novom tjednu, piše dalje ovaj portal, dominantan utjecaj i dalje će imati anticiklona pa će nas uglavnom pratiti stabilno i pretežno sunčano vrijeme s ljetnim temperaturama zraka, ali će biti nešto manje vruće.

Evo i Crometeove prognoze za Jadran:

Utorak će posvuda biti pretežno vedar i suh. Ujutro će puhati umjerena, ponegdje i jaka bura koja će podno Velebita imati olujne udare. Bura će danju stati i u većini predjela okrenuti na slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na moru Dalmacije umjerenu do pojačanu tramontanu. Bit će malo svježije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 18°C, uz obalu i na otocima od 19 do 23°C. Najviše dnevne temperature od 26°C ponegdje u unutrašnjosti Istre do 33°C ponegdje u Dalmaciji.

Srijeda donosi pretežno vedro vrijeme. Noću će puhati slaba, rijetko gdje umjerena bura, a danju slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 12 do 17°C, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 25 do 30°C.

Vrijeme se neće mijenjati ni tijekom četvrtka koji donosi obilje ljetnog sunca. Vjetar će biti slab, južnih smjerova, tek na moru sjevernog Jadrana može biti umjerenog juga. Bit će stupanj do dva toplije u odnosu na srijedu.

U petak pretežno ili djelomično sunčano. Tek ponegdje na moru ujutro može biti slabih pljuskova, a popodne u zaobalju. Puhat će slabo jugo do jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 18°C, uz obalu i na otocima od 19 do 23°C. Najviše dnevne temperature većinom od 27 do 33°C.

Subota će biti pretežno sunčana ili vedra. Noću i rano ujutro slab burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Najviše dnevne temperature od 28 do 33°C.

Stabilno će biti i tijekom nedjelje. Na sjevernom Jadranu će zapuhati bura, a u Dalmaciji do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. U Dalmaciji će biti vruće, na sjevernom Jadranu neznatno svježije u odnosu na subotu.

Prognozu za unutrašnjost pročitajte ovdje.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist