Natrag
21.2.2018 08:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

S Eko Omblićima na planinarenje

9.1.2014 @ 20:11 Dulist Vaše vijesti

Podijelite:

U okviru našeg ovogodišnjeg projekta ‘Priroda na 1. mjestu’ ili ‘Nature No. 1’ planinarimo ovu subotu, 11. siječnja put Močiljske špilje.
Polazak je u 11 sati ispred Eko centra Zeleno Sunce u Mokošici, a Močiljska špilja najduži je speleološki objekt (938 m)Dubrovačkog primorja, smještena poviše Pobrežja, ispod brda Somine.
Močiljska špilja je bogato nalazište prirodnih i kulturnih povijesnih ostataka. Isto tako je najužnije nalazište alpskog svizca na području Europe. U Močiljskoj špilji je zabilježeno pet vrsta šišmiša, među kojima je i vrlo rijedak Mehaljev potkovnjak.
Naše planinarenje će trajati oko 1.50 sati i započeti iz Nove Mokošice preko eko staza riječkih mrča prema izvoru vode Tundrača, preko Petrova sela, izvora vode Žlijebi, Pobrežja do Močiljske špilje uz tri kraća odmora na vidikovcima.
a sobom ponijeti eko sendviče, prirodne sokove, vode ,odjeću na slojeve, kape i veliki osmijeh za naše lijepu Močiljsku špilju!
Povratak u Mokošicu je oko 15.30 preko mokoških kamenih serpentina i Malih Plitvica uz nekoliko odmora na livadama Pobrežja i Petrova sela.
U 15.55 slasna okrijepa u Eko centru (domaći specijaliteti ).
Eko Omblići i Eko centar Zeleno Sunce

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana