Aktualno

S Dubrovnik cardom uskoro u Konavle i na Lokrum

S Dubrovnik cardom uskoro u Konavle i na Lokrum

U Maloj vijećnici Grada Dubrovnika danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt Dubrovnik crad iz perspektive jučer, danas, sutra. Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, Ana Hilje, gradska pročelnica za kulturu, te Tonći Daničić, voditelj projekta kartice.
Kako je istaknuo u sklopu pripremljene prezentacije, iz Grada drže kako je to jedan od najinovativnijih turističkih prizvoda u novijoj povijesti Dubrovnika’.
-Nema gubitaka prihoda u kulturnim ustanovama Grada, kako se nekad znalo reći. Dio ustanova, poput Doma Marina Držića bilježi i porast posjetitelja, jer gosti koji kupe kartice žele iskorisiti sve što se u sklopu nje nalazi – rekla je Hilje.
Tonći Daničić predstavio je dosadašnje rezultate po kojima je u 2010. godini zarađeno ukupnih 1,485 milijuna kuna, dok je ove godine već uprihodovano 10, 525 milijuna kuna.
Gradonačelnik Dubrovnika najavio je kako će sljedeće godine s turističkom karticom gosti moći dobiti 50 posto pospusta na izlet na Lokrum, a moći će besplatno i na tzv. Dubrovački vaporetto, odnosno obilazak plaža.
Kako je istaknuo Vlahušić, postignut je dogovor s Općinom Konavle, pa će tako dogodine Dubrovnik card uključivati i kulturnu ponudu Konavala, kao i prijevoz do tamo.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist