Natrag
23.8.2017 11:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

REZULTAT AKCIJE FORTIS Osmoricu osumnjičenih tereti se za preko 80 kaznenih djela

28.6.2017 @ 17:56 Dulist Crna kronika
4;4

Podijelite:

Nakon jutrošnjih pretraga obiteljskih kuća i okolnih prostorija te privođenja osumnjičenika kojima se stavljaju na teret kaznena djela neovlašene proizvodnje i prometa drogama, oglasila se i Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Ističu kako je višemjesečno kriminalističko istraživanje rezultiralo privođenjem ukupno devet hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Osam osumnjičenih privedeno je tijekom današnjeg dana na području Dubrovnika u sklopu operativne akcije Fortis i protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku biti podnesene kaznene prijave za preko 80 kaznenih djela, dok će protiv kupaca biti podneseno deset prekršajnih prijava iz oblasti zlouporabe droga.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, pišu iz Policijske uprave, da su trojica osumnjičenih u dobi od 24, 44 i 33 godine, djelujući samostalno, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, posljednja četiri mjeseca nabavljali veće količine marihuane i amfetamina koju drogu su potom, u količinama od 1 do 50 g marihuane i 1 do 5 g amfetamina prodavali većem broju konzumenata s područja Dubrovnika i okolice.

Pretragom njihovih stanova pronađena je veća količina marihuane koja je najvećim dijelom bila pakirana za prodaju u tzv. „pizeve“, zatim manja količina amfetamina, digitalne vage, vatreno oružje i novac.

Spomenuti trojac će tijekom večernjih sati, uz kaznene prijave, biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ostalih pet sumnjiče se za posredovanje u preprodaji ili omogućavanje trošenja droga, a koju drogu su prethodno nabavljali od spomenutih 24-godišnjaka i 44-godišnjaka i protiv njih se u redovnoj proceduri podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Deveti osumnjičeni je uhićen 24. svibnja ove godine prilikom preuzimanja pošiljke od 250 g amfetamina koju je naručio putem ilegalnih internetskih stranica tzv. „dark weba“, kada je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana