Sport

REPREZENTACIJA Šest Jugaša na popisu za Rusiju

REPREZENTACIJA Šest Jugaša na popisu za Rusiju

Šest igrača VK Jug CO našlo se na popisu izbornika hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivice Tucka za 1. kolo kvalifikacijske ‘B’ europske skupine za plasman na završni turnir Svjetske lige protiv Rusije. Utakmica se igra 14. studenog u 18 sati u Zadru.

Od golmana su pozvani Marko Bijač (Jug CO) i Ivan Marcelić (HAVK Mladost), bekova Ivan Buljubašić (Steaua Bukurešt), Marko Macan (Jug CO) i Hrvoje Benić (Jug CO), a centri su Josip Vrlić (Barceloneta) i Luka Lončar (Jug CO). Od vanjskih igrača pozvani su Javier Garcia (Jug CO), Ivan Domagoj Zović (HAVK Mladost), Ante Visković (Jadran Split), Ante Vukičević (Marseille), Loren Fatović (Jug CO), Andrija Bašić (HAVK Mladost) i Franko Lazić (HAVK Mladost).

U skupini ‘B’ je još Njemačka. Naši su slobodni u 2. kolu, a u 3. kolu, 16. siječnja 2018., gosti su Njemačke. U Rusiju idu u 4. kolu, koje se igra 13. veljače 2018., a u posljednjem, 6. kolu, ugostit će Njemačku (10. travnja 2018. godine). Ukupno su tri europske kvalifikacijske skupine. U skupini A su Srbija i Crna Gora te Rumunjska, a skupinu C Španjolska i Mađarska te Nizozemska.

Samo će se pobjednici skupina plasirati na završni turnir, koji će se u lipnju 2018. održati u Tokiju.

Izvor: HVS

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist