Aktualno

Različiti stavovi o pelješkom mostu

Različiti stavovi o pelješkom mostu

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić na radnom su sastanku s ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom razgovarao je o stanju poduzetništva i ulaganja u Dubrovačko-neretvansku županiju.

Župan je na sastanku na kojem su sudjelovali i pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Maro Kristić te direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić ministru Marasu predstavio situaciju s poduzetništvom u Županiji te naveo niz aktivnosti koje Županija i DUNEA provode na poticanju investicija, ali i oko razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Ministar Maras posebno je pohvalio kataloge poduzetničkih zona koje je Županija izradila te je dodao kako bi se trebao napraviti i svojevrstan forum na kojemu će se prezentirati cjelokupna ponuda Županije za ulaganja i investicije.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu golfa s pratećim hotelskim i apartmanskim sadržajima na Srđu. Župan je ministru kazao kako je Županija stavila u svoje prostorne planove taj projekt te da ga podržava, ali u gabaritima i na način na koji to predviđa Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije.

Isto tako, razgovaralo se i o problemu prometne povezanosti Županije. Župan je kazao kako „Vlada nažalost ima drugačiji stav od Županije po pitanju prometne povezanosti jer Županija kao jedino trajno i kvalitetno rješenje vidi Pelješki most, a Vlada je od njega odustala“.

Također, župan je naglasio i da se Dubrovnik mora povezati ne brzom cestom ili nekim drugim rješenjem, već autocestom u punom profilu „kako to predviđa prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije“.
 
Ministar Maras je u odgovoru na novinarski upit nakon sastanka kazao kako Vlada, iako je na današnjoj sjednici donijela odluku o raskidu ugovora o gradnji mosta, nije odustala od Pelješkog mosta već ga je odgodila do daljnjega.

Pročitajte još

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist