Vaše vijesti

Radionica dokumentarnog filma u Lapadskoj školi

OŠ Lapad

Učenici 5. razreda OŠ Lapad sudjelovali su u radionici dokumentarnog filma koju su za njih u Školi organizirali Mario Raguž i Maro Bošnjak.

U prvom dijelu radionice snimatelj Maro Bošnjak poučio je učenike kako nastaje dokumentarni film te ih upoznao sa svim zadaćama koje svaki snimatelj mora ispuniti u prigodi snimanja dokumentarnoga filma.

Učenike je naročito zanimalo služenje kamerom, koju je gospar Maro donio na radionicu, omogućivši im vizualan i taktilan doživljaj. U drugom dijelu radionice učenici su pogledali dokumentaran film Čabulja, autor kojeg je gospar Mario Raguž, inače član Upravnog vijeća Inicijative za očuvanje hrvatske zrakoplovne baštine, a snimatelj gospar Maro Bošnjak.

Učenici su s velikim zanimanjem pogledali film, a potom postavljali brojna pitanja autorima, koja su se odnosila podjednako na sadržaj filma, ali i način na koji dokumentarni film nastaje. Bio je ovo prekrasan sat hrvatskog jezika – medijske kulture.

Sat je osmislila profesorica hrvatskog jezika Ivana Marijanović, a nazočio mu je profesor Miro Kljunak te ravnateljica Mirjana Kaznačić, koja je zahvalila autorima filma što su pretpremijerno prikazali film baš u našoj Školi, a koju je redatelj filma Mario Raguž i sam pohađao.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist