Županija

PRVI PRIGOVOR U POVIJESTI OPĆINE Župski ‘rat’ oko kokica

PRVI PRIGOVOR U POVIJESTI OPĆINE Župski 'rat' oko kokica

Općina Župa dubrovačka je nakon 20 godina svog postojanja zaprimila prvu žalbu na zakup javnih površina. Rečeno je to na večeras održanoj prvoj radnoj sjednici Općinskog vijeća u novom sazivu, a tijekom rasprave o odbijanju prigovora Olivera Fišića na odluku o zakupu javne površine. A sve zbog prodaje kokica.

Naime, kako je tijekom obrazloženja točke istaknuo Josip Perić voditelj Odsjeka za opće i pravne poslove, Oliver Fišić uložio je prigovor ‘očito nezadovoljan prometom kojega je ostvarivao na dijelu javne površine koju je koristio prošle godine.’ Zbog toga se ove godine javio na natječaj za davanje u zakup druge javne površine koju je koristila njegova ‘konkurencija’, Nevenka Pavlović. Iako je ponudio veću cijenu od Pavlović, a riječ je o 16 kuna po ‘kvadratu’ načelnik Silvio Nardelli je sukladno općinskoj Odluci o davanju u zakup javnih površina, zakupcu iz prethodnog razdoblja, koji je uredno ispunjavao sve svoje ugovorne obveze, ponudio davanje u zakup navedene površine po najvišoj ponuđenoj cijeni. Kako se navodi u obrazloženju odbijanja prigovora, intencija takve odredbe jest da dosadašnji zakupnik ima prednost u odnosu prema svim potencijalnim ponuditeljima.

-Time se stvara pravna sigurnost za poduzetnike kako bi mogli planirati svoje poduzetničke aktivnosti i kako se ne bi stvarala pravna nesigurnost u njihovom poslovanju – navedeno je u objašnjenju odluke. Kako je raniji zakupac, dakle Nevenka Pavlović, prihvatila najvišu ponuđenu cijenu, Fišić se žalio.

No, zbog ove žalbe nažalost zakupac je izgubio pola sezone ne radeći a zbog vakuuma nastalog zbog izbora te uložene žalbe. Kao je Perić zaključio na sjednici riječ je zapravo o ‘međusobnom ratu oko tih kokica’. Mario Previšić s liste Antuna Bašića ustvrdio je kako bi se ipak u natječaju trebalo navesti mogućnost ‘mečiranja’, što je bio i dio prigovora Frišića, no na sjednici se moglo čuti kao je riječ o zakupcima koji su se javljali i na ranije natječaje te su upoznati s odlukom i kriterijima. Zanimljivo je istaknuti kako se Frišić nije javio za uzimanje u zakup javne površine koju je koristio lani.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist