Politika

Prvi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća u utorak 7. travnja

Prvi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća u utorak 7. travnja

Prvi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća bit će u utorak, 7. travnja dogovoreno je na današnjem sastanku političkih opcija koje će činiti novi saziv Gradskog vijeća. U ime liste Zajedno za Grad sastanku je nazočio Ivan Viđen, za lijeve je pregovarao Mladen Gojun, DDS je predstavljao Pero Vićan, a desnu koaliciju je na sastanku zastupao Mato Franković.

Podsjetimo prva želja gradonačelnika Vlahušića bila je da se sjednica održi 31. ožujka, no takvoj ideji se usprotivio HDZ. Odluka je u konačnici pala na sljedeći utorak u 18 sati iako formalno vrijeme sjednice tek ima potvrditi predstojnik Ureda državne uprave Dubrovačko-neretvanske županije Baldo Pušić.
O novom predsjedniku Gradskog vijeća tek se nagađa, a iako će koalicija HNS-SDP-HSU predložiti predsjednika SDP-a Mladena Gojuna tek ostaje vidjeti hoće li on ‘skupiti’ 13 zelenih palica u zraku.

Podsjetimo, koalicija HNS-SDP-HSU ima deset mandata, HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ-HDS ima osam mandata, DDS četiri, a lista Zajedno za Grad tri vijećnička mandata.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist