Sport

PROMETNO U JUGU Sigurnih osam, Dobud upitan, odlaze Bušlje i Bošković?

PROMETNO U JUGU Sigurnih osam, Dobud upitan, odlaze Bušlje i Bošković?

Prema informacijama koje stižu iz Uprave Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje, ovo ljeto bit će jedno od zanimljivijih po pitanju sastavljanja momčadi za novu sezonu.

Kako se može saznati, trener Vjeko Kobešćak zasad može računati na osam imena za iduću sezonu, od čega pet starih – vratare Marka Bijača i Tonija Popadića Batinu te Marka Macana, Lorena Fatovića i Paula Obradovića (imao klauzulu ugovora za povratak u Primorje koju nije aktivirao), te tri nova – Mara Jokovića, Luku Lončara i Brazilca Felipea Perronea.

U rubrici odlazaka sigurna su dva imena. Prvi je Crnogorac Nikola Janović, koji se s 35 godina na leđima u Jadranu iz Herceg Novog želi posvetiti pripremama za Olimpijske igre u Riu, a drugi kanadski centar Nicolas Constantin Bicari, koji je imao opciju ugovora 1+1, ali i klauzulu povratka u Marseille. Iskoristio je ovo drugo pa će Kanađanin u idućoj sezoni igrati u kapici francuskog kluba.

Posebno pitanje za Upravu Juga jest status Nikše Dobuda, čija sudbina po pitanju suspenzije još uvijek nije razriješena.
– Slažemo momčad kao da ga nemamo – istaknuo je predsjednik Juga Lukša Jakobušić. To bi onda značilo da uz Lončara, koji zapravo postaje prvi Jugov centar, postoji potreba za još jednim sidrunom. Zasad nema spomena o potencijalnim kandidatima.

Imena nad kojima još uvijek stoji upitnik su tri igrača kojima je istekao ugovor: Ante Visković, Marko Ivanković i Marko Bautović. Visković je u Jug prvotno došao na posudbu iz Mornara, potom je Jug otkupio njegov ugovor, a sad mu slijede pregovori o nastavku suradnje. Pregovore očekuju i Ivanković i Bautović, koji su u protekloj sezoni pokazali da se na njih može računati. Posebno to vrijedi za Ivankovića. Pavo Marković možda bi mogao ispasti prekobrojan na lijevom vanjskom, ali i tu treba pričekati.

Iako imaju važeći ugovor s Jugom, Miho Bošković, Andro Bušlje i Australac Aaron Younger navodno imaju ponude drugih klubova koje još uvijek razmatraju. Upravo je tu odgovor na pitanje o novim pojačanjima, jer kako ističe Jakobušić, ‘Uprava ostaje u okvirima budžeta’. U slučaju da netko od ove trojice napusti Jug, kreće se u potragu za zamjenom.

– Držimo se u okvirima koje smo sebi zadali. Iako dosadašnji dolasci izgledaju bombastično, kao da imamo puno novaca, to ipak nije tako. Za svaki odlazak pronalazimo adekvatan odgovor – rekao je Jakobušić.

Normalno je da su Jugaši ‘zakopčani do grla’ kad je riječ o transferima, objavljuju samo gotove transfere. Osluškuju se informacije s tržišta, reagira se kao da je riječ o njujorškoj burzi. Na svaki potez protivnika (čitaj Volpijevih Pro Recca i Primorja) valja adekvatno odgovoriti, ali se u dogovoru transfera treba znati i obraniti.

Tako saznajemo kako je Joković prije dolaska u Jug odbio izdašnu ponudu Primorja, dok je Perrone izabrao Jug ispred Primorja i Pro Recca premda su mu obje Volpijeve momčadi nudile velik novac (posebno Primorje nakon odlaska Sukna). Obojica su u Jug stigla za puno manji iznos, zapravo temeljem danog obećanja.

Ako je to početak, veseli nas vidjeti nastavak.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist