DuList IN

Producentica ‘Simpsona’ Bonnie Pietila stiže u Dubrovnik

Producentica 'Simpsona' Bonnie Pietila stiže u Dubrovnik

Bonnie Pietila, trostruka dobitnica nagrade Emmy za rad na kultnoj seriji Simpsoni, u lipnju dolazi u Dubrovnik.

Pietila će sudjelovati na koprodukcijskom panelu na trećem New Europe Marketu, koji se u Dubrovniku održava od 9. do 11. lipnja.

Mattu Groeningu, autoru Simpsona, ne može se osporiti genijalnost u kreiranju sad već kultne animirane serije o disfunkcionalnoj obitelji iz američke provincije. Seriju koja drži rekord i kao sitcom s najdužim vijekom Matt sam, naravno, nije mogao napraviti. Jedna od najvažnijih osoba na putu Simpsona prema zvijezdama je Bonita “Bonnie” Pietila. Ona je odabrala Dana Castellanetu da svoj glas da Homeru, a zbog njezinog odličnog uha i intuicije Julie Kavner postala je Marge, Nancy Cartwright znamo kao Barta, Yeardley Smith kao Lisu. Mjesecima je čekala da se Hank Azaria oslobodi ugovora koji ga je obvezivao na drugi projekt, na dan isteka nazvala je i napokon dobila svog Moea.

Od casting direktorice Bonnie je kasnije postala producentica Simpsona, što joj je donijelo tri Emmy nagrade. Njezina je specijalnost Simpsonima u goste dovesti ljude do koji nitko drugi ne može doći. Iako mnoge zvijezde stoje u redu ne bi li gostovale u seriji, do nekih je osoba nemoguće doći.

Nemoguće ako niste Bonnie, jer ona je u Simpsone dovela Juliana Assangea, i to u trenutku dok je bio zatočen na nepoznatoj lokaciji, potom neuhvatljivog Banksyja, te slavnog i javnost nesklonog spisatelja Thomasa Pynchona, autora koji je 40 godina izmicao novinarima.

– Kad želiš nekoga dovesti, prvo se zapitaš tko poznaje tu osobu. Julian Assange dobar je primjer. Zapitala sam se tko ga poznaje i sinulo mi je – njegovi odvjetnici! Čitala sam članke o njima i uskoro saznala tko ga zastupa. Taj proces ne ide brzo, katkad treba i šest mjeseci da se nekoga nagovori, no nikada ne odustajem – rekla je Pietila.

Karijeru je započela u glazbenoj industriji kao koncertna promotorica. U jednom je trenutku bila jedina ženska licencirana promotorica u SAD-u. No vrlo se brzo prebacila na televiziju:

– Preselila sam se u Los Angeles i poželjela raditi u glazbenoj industriji. No nisam mogla pronaći posao, ženama je tada bilo teško. Morala sam nekako drukčije početi zarađivati i tako sam postala agentica. Svijet je lud i posao možete dobiti zbog bilo koje vještine koju imate. Tako je bilo sa mnom.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist