Grad

PROČITAJTE Projekti kojima se Vrtlar hvali!

PROČITAJTE Projekti kojima se Vrtlar hvali!

Pušu neki novi vjetrovi u Vrtlaru koje vidimo iz dan u dan. Mogu se zahvaliti svima koji predano rade u Vrtlaru na brojnim lokacijama grada – kazao je danas na konferenciji za medije dogradonačelnik Željko Raguž, dodavši i vrijedne stvari u Vrtlaru kojeg su napravili zajedno marketing i prodaja, odnosno pristup novim klijentima poput hotelskih kuća i slično, sve do najvećih međunarodnih događaja koji se odvijaju u gradu.

Direktorica Ana Matušić pohvalila se novim dostignućima Vrtlara, na primjer uređenja okoliša nove zgrade Atlantske plovidbe, zeleni otok ispred RK Minčeta, drvored u Ulici Stjepana Cvijića te održava 25 hektara javnih zelenih površina uz sve viseće graste i arle po Gradu.

-Vrtlar je i duboko socijalno osjetljiva tvrtka gdje je zaposleno nekoliko invalida, na što smo posebno ponosni i oni su odlično uklopljeni u poslovanje Vrtlara, na radost i same tvrtke ali i njihovih obitelji – kazao je Raguž, no dodao i politikanstvo koje se posljednjih dana pojavljuje u medijima a vezano za odnos Boninovo – Vrtlar.

– Je li vama normalno da na Boninovo možete doći i ishoditi sve usluge pogrebnog poduzeća a da ne možete kupiti vijenac, da vijenac kupujete u nekom drugom poduzeću? – kazao je među ostalim Raguž. Naime, ukidanjem cvjećare na Boninovu, koja nesumnjivo zbog svoje lokacije dobro posluje, kao i radionice vijenaca, koja dnevno proizvode 13 vijenaca u prosjeku, Vrtlar gubi dio vlatite zarade, a Raguž na to dodaje i kako grad ne želi ništa što im ‘nije isplativo’.
-Ne želimo u budućnosti da išta što može ostati u Gradu Dubrovniku i gradskim tvrtkama otiđe kod privatnika. Na Boninovu će se moći kupiti vijenac u cvjećari, iz Vrtlara će radnice preći u Boninovo i promijenit će se samo njihovi kolektivni ugovori. Samo će im na radnoj odjeći umjesto Vrtlar pisati Boninovo. I to su sve promjene, nije strašna stvar. Isto tako, što se tiče održavanja javnih površina, proizvodnja rasadnika u Zatonu zadovoljava 90 posto, svega onoga što vidite u gradu – zaključio je Raguž.

Koliko točno Vrtlar održava javnih površina u gradu bilo je jedno od novinarskih pitanja, na koje je odgovor 25 hektara.

– Ugovor s Gradom Dubrovnikom je 7 milijuna i 100 tisuća kuna. Za održavanje je dovoljno, ali svakim danom se povećavaju zelene površine i to nam je dobra podloga za pregovaranje s Gradom Dubrovnikom – kazala je direktorica Vrtlara Ana Matušić.
– Održavanje javnih zelenih površina nam je najbitnija djelatnost, a sve ono što nama treba je proizvedeno u rasadniku Zaton. Naravno, tu je i sezona, u proljeće kad se prodaju sadnice voća i povrća, a u planu je uložiti i povećati proizvodnju – kazala je Matušić.

Raguž se nadovezao dodavši kako cvjećarnica ostaje u Vrtlaru na lokaciji Điva Natali.
-Intenzivno razmišljamo i o otvaranju cvjećarnice na drugom dijelu grada – razmišljamo, ne kažem da ćemo je otvoriti. Ne želimo biti primjer nećčeg što se prije događalo, a to je cvjećara u taroj gradskoj jezgri, koja je na godišnjoj razini imala 400 tisuća kuna gubitaka. Ono što nije samoodrživo neće se otvarati – kazao je Raguž.
Inače, u Vrtlaru je do nedavno radilo 76 ljudi, no danas ih je 70 ali, nitko nije dobio otkaz, neki su se sami zahvalili, ili pošli u mirovinu. Pušu novi vjetrovi, kazao je Raguž i dodao kako je bilo onih koji su u radno vrijeme Vrtlara obavljali poslove ‘u fušu’ stoga su se takvi i zahvalili.

-Ako otkrijemo kako i danas ima takvih, i oni će se zahvaliti – dodao je Raguž.

U organizacijskoj jedinici javni nasadi ima 33 zaposlenih, a ukoliko se povećaju potrebe, uskoče nam djelatnici iz Zatona, pa i tako smo svi ista tvrtka – kazala je Matušić.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović