Kultura

“Prikazanje muke Isusove” otvara sezonu u Kazalištu Marina Držića

"Prikazanje muke Isusove" otvara sezonu u Kazalištu Marina Držića

„Prikazanje muke Isusove“ najavljuje novu sezonu u Kazalištu Marina Držića. Premijera predstave odigrat će se 3. listopada, a kako ističu iz Kazališta Marina Držića, teatar vjernu publiku dočekuje otvorenih vrata.

Na pozornici će tijekom 2014./2015. godine biti mjesta za propitkivanje duhovnosti, bezbrižan smijeh uz spletke i anegdote, igre koje bude stara sjećanja, a sve to kako bi Dubrovčani pogledali predivne kazališne izvedbe.

Biblijski motivi svećenika Ivana Antuna Nenadića u predstavi “Prikazanje muke Isusove” u režiji Ivana Lea Lema prepričavaju događaje od dana Pashe do raspeća sina Božjeg na križu.

24. listopada odigrat će se druga premijerna izvedba u koprodukciji sa splitskim kazalištem PLAYDRAMA – „Nalik na tikvu“ u režiji Gorana Golovka – predstava satiričkog pogleda Daniila Ivanoviča Juvačova Harmsa.

„Na tri kralja“ je adaptacija Matka Sršena ‘na dubrovačku’ jedne od najljepših Shakespeareovih komedija. U predstavi redatelja Ivice Kunčevića, knez je u opakoj zavadi sa susjedima – i onima „s kraja“ i s Vlasima „di montagna“!

‘Na naški’ će se igrati i komedija „Skapenove spletke“ J.B.P. Molierea. Pridružit će se korpusu dubrovačkijeh frančezarija, a kako bi Skapen progovorio na dubrovačku pobrinut će se gospar Joško Juvančić koji ponovno režira u KMD-u.

Za kraj sezone premijera „Igre – show“ redatelja Matka Sršena poigrat će se s najslavnijim predstavama i osobama iz povijesti Dubrovačkih ljetnih igara, baš onako kao što Englezi znaju napraviti kolaž „desetminutnog Hamleta“ ili „trominutnog Romea i Julije“.

Uz premijerne naslove, na repertoaru Kazališta Marina Držića igrat će se i reprize uspješnica – F.M. Dostojevski: „Braća Karamazovi“, M. Krleža: „U agoniji“, J. Boko: „Mate s onoga svita“, M. Santanelli: „Kraljica majka“, A. Camus: „Nesporazum“, H. Pinter: „Ljubavnik“.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist