Kultura

PRIJE SLUŽBENE OBJAVE Dolazi li to Houellebecq na Igre?

PRIJE SLUŽBENE OBJAVE Dolazi li to Houellebecq na Igre?

Dolazi li Michel Houellebecq, trenutno najpoznatiji i najcitiraniji francuski pisac, ovo ljeto na premijeru svojih ‘Elementarnih čestica’?

Naime, djelo se izvodi u sklopu ovogodišnjih Igara, što je za Večernji list potvrdila i ravnateljica Dramskog programa ove institucije Mani Gotovac, koja navodi i kako nije sigurna hoće li autor biti prisutan u gradu u to vrijeme.
– No, ovo će biti prvi put da se neko njegovo djelo izvodi u Hrvatskoj – kaže Mani Gotovac, ali je skrivala tko će režirati Houellebecqov roman. Naime, tradicionalno se program Igara objavljuje 3. veljače, a izgleda kako je ovim ‘izletom’ u bjavu jednog od imena Gotovac to pravilo malo ‘prekršila’.

Houellebecq, dobitnik Goncourtove nagrade i najprevođeniji francuski pisac današnjice, autor je romana “Soumission” koji se bavi islamističkim predsjednikom Francuske, a koji je pušten u prodaju na dan kada su teroristi napali redakciju časopisa Charlie Hebdo. Stoga i ne čudi da je djelo (i lik) Michela Houellebecqa u žiži interesa svjetske i ne samo umjetničke javnosti, osobito ovih dana, navodi Večernji list.

Inače, idući ponedjeljak, 19. siječnja, sva zainteresirana javnost moći će u Saloči od zrcala prisustvovati razgovoru i raspravi o Igrama.

S publikom će razgovarati i intendant Igara Mladen Tarbuk, Mani Gotovac, Borna Baletić, Marija Grazio, Đelo Jusić, Davor Ljubimir, Mira Muhoberac, Ante Nodilo, Jovica Popović, Nenad Vekarić, ravnatelji dubrovačkih kulturnih institucija, studenti dubrovačkog sveučilišta…

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist