Grad

PRIJAVIO GA VLAHUŠIĆ Odbačena kaznena prijava protiv Mata Frankovića

PRIJAVIO GA VLAHUŠIĆ Odbačena kaznena prijava protiv Mata Frankovića

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku odbacilo je kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića, a koju je protiv njega podigao bivši gradonačelnik Andro Vlahušić.

Ovim se Mato Franković pohvalio i na društvenim mrežama.

-Državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu kojom me bivši gradonačelnik tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti na funkciji predsjednika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a s namjerom da me poistovjeti sa sobom. Za razliku od bivšeg gradonačelnika meni je Grad uvijek na prvom mjestu! – napisao je Franković na Facebooku.

Inače, Vlahušić je u siječnju podnio kaznenu prijavu protiv Mata Frankovića zbog osnovan sumnje da je zlouporabio svoj položaj i ovlasti na način da je oštetio gradski proračun u procijenjenom trogodišnjem razdoblju za 7 milijuna kuna, a sve kako bi, napisao je Vlahušić, ‘pomogao svojim prijateljima u nevolji’ u ostvarivanju nepripadajuće dobiti.

Vlahušić je u prijavi naveo kako su izmjenama i dopunama ”Pravilnika o visini zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika” koje su usvojene 21. prosinca prošle godine, smanjene mjesečne cijene zakupa javnih površina za ugostiteljske stolove i stolice, čime se, smatra Vlahušić, Gradu nanosi šteta od 7 milijuna kuna.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović