Kultura

“PRIČAM TI PRIČU” Kome prolaze kruzeri, a kome se peku janjci!?

“PRIČAM TI PRIČU” Kome prolaze kruzeri, a kome se peku janjci!?

U Galeriji Flora u petak 18. srpnja otvorena je izložba „Pričam ti priču“ Ivana Listeša.

Ivan Listeš rođen je 18. kolovoza 1983. godine u Splitu. Završio je slikarski odjel Škole likovnih umjetnosti u Splitu 2001. godine.

Diplomirao je slikarstvo 2008. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Član je Hrvatske udruge likovih umjetnika u Splitu. Izlagao je na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelovao je u više umjetničkih radionica, projekata i perfomancea. Živi i radi u Splitu.

– Ivan Listeš slika neobične urbane basne. Basne nam uvijek donose i određenu po(r)uku. Ivan je u svakom slučaju dijete svoga vremena, istodobno i zaigran i zabrinut. Pokušava nešto (iz)reći. Biti izvoran i nov u umjetničkom smislu, podrazumijeva spajanje onog naizgled nespojivog. Njemu takva sinteza vrlo fino polazi za rukom. Vještina i (s)misao u skladnoj su simbiozi. Ivan nesumnjivo zna što želi. On dotiče aktualnu problematiku, ne može ostati ravnodušan prema brojnim nelogičnostima i apsurdima današnjeg svijeta. On upozorava i skreće pažnju na jedini način na koji umije, a to je način umjetnosti. Tako se na njegovim slikama pojavljuju sveci, prolaze kruzeri, peku se janjci, igraju balote… Odvija se jedna tipična hrvatska priča zaodjenuta u vedro slikarsko ruho – stoji u katalogu izložbe kojeg potpisuje Hrvoje Marko Peruzović.

Izložba će biti otvorena do 28. srpnja.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist