Kultura

Prepun Knežev dvor s oduševljenjem ispratio Andrewa Tysona

Prepun Knežev dvor s oduševljenjem ispratio Andrewa Tysona
Dubrovnik, 30.08.2016. Koncert 4. Festival Dubrovnik u pozno ljeto - DSO, Mladen Tarbuk i Andrew Tyson Foto: DSO press

Sinoćnjim koncertom Dubrovački simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Mladena Tarbuka i pijanist Andrew Tyson izazvali su oduševljenje i dug pljesak do zadnjeg mjesta popunjenog Kneževa dvora, njegove galerije i skalina. Koncert se održao u sklopu MGF Dubrovnik u pozno ljeto, a to je ujedno bio i posljednji koncert programa „U susret budućnosti“ koji je predstavio mlade laureate prestižnih međunarodnih natjecanja.

Upravo je Andrew Tyson koji je otvorio ovaj program u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara, sinoć isti i zatvorio, a njegovi dosadašnji uspjesi poput pobjede na Međunarodnoj audiciji za mlade koncertne umjetnike u SAD-u (2011.), nagrade na Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Leedsu (2012.) i Natjecanju Queen Elisabeth (2013.) te prve nagrade na Natjecanju Géza Anda u Zürichu (2015.), gdje je također osvojio Mozartovu nagradu i nagradu publike, govorili su da je ovo koncert koji se ne smije propustiti.

Publika je prepoznala kvalitetu mladog umjetnika, za koncert se tražila karte više, a Tyson je ispunio očekivanja odsviravši Chopinov Koncert br. 1 za klavir i orkestar u e molu te je zasluženo ispraćen dugim pljeskom. U drugom dijelu koncerta orkestar je izveo Bizetovu Simfoniju br. 1 u C duru.

Sljedeći koncerti u programu MGF Dubrovnik u pozno ljeto su recital i promocija CD-a dubrovačkog gitarista Maroja Brčića i austrijske flautistice Elisabeth Möst koji će se održati u četvrtak 1. rujna, te nastup zamjenika koncertnog majstora Bečke filharmonije – Daniela Froschauera s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u petak, 2. rujna.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist