Kultura

PREDSTAVLJANJE KNJIGE ‘Brsalje’ u očima dubrovačke fotografkinje Ane Opalić

PREDSTAVLJANJE KNJIGE 'Brsalje' u očima dubrovačke fotografkinje Ane Opalić

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika večeras, 11. studenog 2017. godine predstavit će se fotografska knjiga pod nazivom Brsalje Ane Opalić, dubrovačke fotografkinje s međunarodnom reputacijom s početkom u 19 sati.

Knjiga je objavljena u sunakladništvu Ane Opalić i Ureda za fotografiju. Vizualno oblikovanje rad je Ivane Vučić i Toma Jure Kaćunića (Hamper studio). Uvodni tekst potpisuje povjesničarka umjetnosti i viša kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, dr.sc. Rozana Vojvoda.

Na predstavljanju će govoriti dr.sc. Sandra Križić Roban (Institut za povijest umjetnosti i Ured za fotografiju), dr.sc. Rozana Vojvoda (Umjetnička galerija Dubrovnik) i autorica Ana Opalić.

‘Brsalje su serija analognih crno-bijelih fotografija koje Ana Opalić počinje raditi 1996. godine, a prikazuju uvijek isti kadar – površine mora i neba razdijeljene točno po sredini linijom horizonta i uokvirene stijenama. Umjetnica izostavlja signale dubrovačkog prostora, te je samo stanovnicima i čestim posjetiteljima Grada jasno da su u nevidljivim prostorima s desne strane ruba kadra tvrđava Lovrijenac, a s lijeve strane Bokar. U potpunom odsustvu bilo kakvih ljudskih tragova, u svojoj pročišćenoj kompoziciji prizor se doima kao da je na kraju svijeta.’

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist