Hrvatska

PREDIZBORNA GODINA Milanovićeva Vlada će na neodređeno zaposliti 1200 ljudi

Zoran Milanović, Plat, otvaranje trafostanice

Vlada Zorana Milanovića u izbornoj 2015. godini zaposlit će više od 1200 ljudi.

Evidentno je to iz Plana prijama u državnu službu u tijela državne uprave i stručne službe i urede Vlade RH za 2015. godinu koji je objavljen u Narodnim novinama.

Vlada RH ove godine na neodređeno će vrijeme zaposliti 1.040 službenika, od čega 47 vježbenika i 993 službenika s radnim iskustvom. Na neodređeno vrijeme će se u državnoj upravi, te stručnim službama i uredima Vlade RH zaposliti ukupno 171 osoba.

Znatno je to više nego u prošloj godini, kada je u Planu prijama u državnu službu stajalo da treba 378 službenika na neodređeno vrijeme, dok se na određeno vrijeme nije zapošljavao nitko.

Ove godine Vlada planira zaposliti 51 pripadnika nacionalnih manjina, kao i 54 osobe s invaliditetom. Najviše zaposlenika na neodređeno završit će u ministarstvima, njih čak 789.
Najviše osoba, njih 251, trebalo bi se na neodređeno zaposliti kod Borisa Lalovca u Ministarstvu financija. U Ministarstvu poljoprivrede otvara se 116 radnih mjesta na neodređeno, a u Ministarstvu gospodarstva bit će 94 takva radna mjesta.

Što se tiče državnih ureda, oni će dobiti 47 novozaposlenih na neodređeno dok će ih državne upravne organizacije dobiti 94. Uredi državne uprave u županijama dobit će 90 novozaposlenih na neodređeno, a Vlada RH će u svojim stručnim službama na neodređeno zaposliti 21 novog radnika.

Izvor: Index.hr

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist