Politika

POTVRĐENO Sanja Putica i Mato Franković jedini kandidati!

POTVRĐENO Sanja Putica i Mato Franković jedini kandidati!

HDZ-ovci na izbornoj skupštini u Hiltonu biraju novog predsjednika, odnosno predsjednicu. Kako doznaje DuList oko 11:30 potvrđena su naša ranija pisanja – jedini kandidati su Sanja Putica i Mato Franković.

Podsjetimo, Putica kao nepuča bivše šefice dubrovačkog HDZ-a i prije se spominjala kao jedna od najizglednijih opcija, a zanimljivo je kako njih dvije imaju i vrlo sličan životni put. Obje su tako po zanimanju profesorice, Šuica je četiri godine bila ravnateljica Gimnazije, dok je Putica trenutno na čelu te obrazovne ustanove, a obje im je zajednički motor pokretač jaka ambicija. Putica također uživa potporu dijela vrha stranke, što bi se moglo pokazati presudno u ovom slučaju.

S druge strane Franković kao HDZ-ov mladi lav prvi je čovjek ACI marine u Komolcu i uživa veliku potporu ‘županijske struje’ HDZ-a, u prvom redu Nikole Dobroslavića i Frana Matušića. Iza njega su odlični poslovni rezultati, a njegov let ka vrhu potpomognut je i izvrsnim izbornim rezultatima koje je župan ostvario na nedavnim izborima. Hoće li to Frankoviću biti dovoljno tek treba vidjeti.

Šuica: Pomalo izlazimo iz Dubrovačkog dogovora

U sklopu pozdravnih govora na izbornoj skupštini HDZ-a riječ su imali redom predsjednik ŽO HDZ-a Branko Bačić, župan DN NIkola DObroslavić te potredsjednica HDZ-a, i donedavna predsjednica dubrovačkog ogranka stranke Dubravka Šuica.

Bačić: Treba nam zajedništvo

– Unaprijed čestitam svim članovima GO i predsjedniku ili predsjednici. Nadam se da ćemo se nakon ovoga okrenuti novim obvezama. U Vremenima koja su pred nama zajedništvo je nužno jer nas već za dva i pol mjeseca čekaju novi izazovi (izbori za EU parlament) – rekao je Branko Bačić, predsjednik ŽO HDZ-a.

Dobroslavić: Vlahušiću je Dubrovnik igračka

Župan DN Nikola Dobroslavić rekao je kako je cijeloj županiji potrebna jaka gradska organizacija HDZ-a.

– Mi imamo posla i u Gradu i šire. Dubrovnik ima gradonačelnika kojem Grad igračka. To ne podržavaju ni građani ni članovi naše stranke i to mora prestati, a to može zaustaviti samo snažni HDZ – rekao je Dobroslavić.

-Mi trebamo i što više naših predstavnika u Bruxellesu. Europa je dobra, ali i mi njoj imamo ponešto reći i po pitanju braka, vjere i nacije – istaknuo je Dobroslavić.

Šuica: Tko god bude izabran bit će dobar

-Kompeticija je zdrava, ali tko god da danas bude izabran bit će dobar za HDZ i za Dubrovnik. Ne treba oko toga stvarati nekakve tenzije.

– HDZ je spletom raznih okolnosti na vlasti u Gradu, međutim svi su svjesni da to treba pomalo mijenjati’ – rekla je bivša predsjednica HDZ-a i gradska vijećnica Šuica, time prvi put javno spomenuvši javno eventualni izlazak HDZ-a iz tzv. Dubrovačkog dogovora.

– Nakon dva mandata zaslužili smo ponovno imati gradonačelnika ili gradonačelnicu, zato vas molim da svi zajedno, bez obzira na sviđanja, i simpatije, bivše odnose…zaboravimo sve što je bilo, ako sam ja u stanju preći preko svega toga i sve to zaboraviti, nadam se da ste i vi – znakovito je poentirala Šuica.

Inače, od 110 izaslanika, 107 ih je pristupilo glasovanju.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist