Sport

POTRES U SQUAREU Mavrović smijenjen zbog loših rezultata

POTRES U SQUAREU Mavrović smijenjen zbog loših rezultata

Marinko Mavrović više nije trener MNK Squarea.

Kako neslužbeno saznaje DuList, na sastanku Uprave na kojem je s Mavrovićem analizirana aktualna situacija u prvoj momčadi te trenutni plasman na ljestvici 1. HMNL (sedmo mjesto sa 6 bodova zaostatka za pozicijom koja vodi u doigravanje) dogovoreno je da ‘Buraz’ više neće biti trener MNK Squarea. Do kraja sezone momčad će voditi dosadašnji pomoćni trener Mato Cvjetković, dok će mu pomoćnik biti Antun Bačić. Mavrović neće napustiti klub, već će do kraja sezone obavljati druge važne zadatke za MNK Square.

Naime, u klubu smatraju kako Squareu izmiče šesto mjesto, posljednje koje vodi u play-off, što je zacrtano kao minimalni cilj za ovu sezonu. Očekuju da će ovim potezom ‘prodrmati’ momčad kojoj idućeg vikenda predstoji nastup u Makarskoj na završnom turniru Kupa Hrvatske.

Podsjetimo, ovo je treća sezona trenera Marinka Mavrovića na klupi Squarea. ‘Buraz’ je na čelo stručnog stožera stigao u ljeto 2014. godine kao prvi trener izvan Dubrovnika. Uz potpunu izmjenu načina rada u seniorskom sastavu, gdje su mnogi igrači prvi put osjetili profesionalni pristup futsalu, pred Mavrovića je postavljen i cilj slaganja mlađih kategorija, kadetske te juniorske škole.

Već u prvoj sezoni doveo je Square do finala Kupa Hrvatske te polufinala Prvenstva Hrvatske. U drugoj sezoni dobio je pomlađenu momčad i skraćen ‘roster’ te je Square na kraju bio 6. u Prvenstvu (poraz od Vrgorca udaljio ih je od doigravanja), a u Kupu je ispao u osmini finala.

Nakon dvije sezone koje su u Upravi proglasili uspješnima uslijedila je treća, u kojoj ‘Crvenoplavi’ igraju neuvjerljivo, ali su još uvijek u igri za play-off te su se plasirali na završnicu Kupa.

Inače, MNK Square svoj nastup na završnici Kupa u Makarskoj otvara u petak 10. ožujka u 20 sati protiv domaćina Novog Vremena Apfela predvođenog hrvatskim reprezentativcem Dujom Bajruševićem, a ako Square uspješno odradi taj zadatak u polufinalu ih vrlo vjerojatno čeka Split Tommy (igra u četvrtfinalu protiv Petrinjčice). Finale je na rasporedu u nedjelju.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist