Politika

POTOP MOSTA Grmoja: Strah me ekipe koja se vraća na čelo Metkovića

POTOP MOSTA Grmoja: Strah me ekipe koja se vraća na čelo Metkovića

Neizvjesna utrka za  gradonačelnika vodila se u Metkoviću sve dok nije prebrojano svih 16 biračkih mjesta.

Sa 130 glasova više pobijedio je Dalibor Milan, kandidat Hrvatske demokratske zajednice, MOSTovu kandidatkinju Katarinu Ujdur. Milan je osvojio 49,83 posto glasova odnosno za njega je glasovalo 4576 Metkovaca. Dojučerašnja gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur osvojila 48, 41 posto točnije ili 4446 posto glasova.

-S obzirom da se MOST etablirao u treću političku snagu, gubitak u Metkoviću nam neće puno značiti. Žao mi je zbog građana jer se vraća ekipa zbog koje me strah što će biti s gradskim financijama, projektima koje smo pokrenuli, investitorima koji su najavili dolazak. Ostavljamo im grad bez kreditne zaduženosti te koji redovno isplaćuje plaće, s milijun i nešto kuna na računu, a naslijedili smo ogromna dugovanja. Za MOST se ne bojim. Imali smo protiv sebe udružene Jamba i HDZ, a oni najbolje znaju jesu li pobijedili u Metkoviću i koliko su ljudi doveli sa strane. Oni znaju je li ta pobjeda moralna. Legalna jest i naravno da kao legalist čestitam novom gradonačelniku Metkovića – komentirao je poraz MOST-a u Metkoviću kandidat te stranke za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Grmoja.

Grmoja se osvrnuo i na svoj poraz u utrci za dubrovačko-neretvanskog župana.

-Čestitao bih mom protukandidatu na novom mandatu. Znao sam da je favorit s obzirom da je MOST imao samo jedan grad u županiji, a HDZ kao najjača politička snaga drži većinu, a danas je dobio i Dubrovnik. Nije mi odgovarao protukandidat u Dubrovniku. Znao sam da birači koji bi mi možda dali glas neće izaći u većoj mjeri, a MOST je opcija koja je gurala ‘Lex Vlahušić’, pa je bilo iluzorno očekivati da će HNS-ovi glasači meni dati glas u većoj mjeri. Ali s obzirom da je MOST treća politička snaga, koja na razini države ima 9 do 10 posto, a ja sam dobio 37 posto te imamo jedanaest vijećnika u Županijskoj skupštini, ovo smatram velikim uspjehom – rekao je Grmoja.

-Još više me raduje što su moji kolege Bulj i Panenić ostvarili respektabilne rezultate u utvrdama HDZ-a. Naš kandidat Darko Posarić je u Vinkovcima ostvario odličan rezultat i bio jako blizu, a raduje me pobjeda nezavisnog Marka Jelića u Kninu – dodao je Grmoja.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist