Natrag
23.10.2017 06:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

PORAZNA STATISTIKA Zamrlo ime Vlaho!

29.1.2014 @ 13:49 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Dubrovčani se ponose svojim Gradom, tradicijom, ali i svojim zaštitnikom svetim Vlahom.  Kada se nađete u nekom drugom hrvatskom gradu i kada čujete da se netko zove Vlaho, sasvim sigurno ćete pomisliti kako je on upravo iz Dubrovnika ili njegove neposredne blizine.

Jer Vlaho je naše, tradicionalno dubrovačko ime! Tome svjedoče i izjave mnogih Dubrovčana koji nose ime dubrovačkog Parca i koji kažu kako su iznimno ponosni što nose ime Vlaho.

No, Vlaho je izgleda danas sve rjeđe i rjeđe ime koje roditelji s dubrovačkog područja izabiru za svoje tek rođene sinčiće. Jednostavno se odlučuju za neka druga, možda popularnija imena. Da je tome tako svjedoče podaci Ureda državne uprave Dubrovačko-neretvanske županije. Naime, na naše pitanje koliko je dječaka rođenih posljednih 5 godina, dobilo ime Vlaho na području grada Dubrovnika, Župe dubrovačke i Konavala, iz Ureda državne uprave dostavljeni su nam odgovori koji su nas ni više ni manje nego šokirali.

Koje su to poražavajuće brojke, pročitajte u novom, tiskanom izdanju DuLista!

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana