Natrag
19.10.2017 12:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Popularnost vodećim strankama i dalje u padu

6.1.2014 @ 20:41 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Popularnost vodećim političkim strankama i dalje pada, pokazalo je redovito mjesečno istraživanje CRO Demoskop agencije ‘Promocija plus’, piše hrt.hr.

Najpopularniji su socijaldemokrati ispred HDZ-a i Hrvatskih laburista. HNS je ispod izbornog praga od pet posto. Porast bilježe dvije nove stranke: ORaH Mirele Holy i Nacionalni forum Nikice Gabrića.Aktualna vladajuća koalicija lijevog centra bilježi prednost od 4,8 posto u odnosu na koaliciju desnog centra koju okuplja HDZ.Predsjednik Ivo Josipović, koji bi pobijedio u prvom krugu da se sada održavaju predsjednički izbori, i dalje je najpozitivniji političar s 38,8 posto glasova. Ministar financija Slavko Linić drugi je na ljestvici, s 12 i pol posto glasova, a na treće se mjesto probio čelnik laburista Dragutin Lesar, s 3,8 posto glasova.

Najnegativniji je i dalje šef oporbe Tomislav Karamarko, s 31,2 psoto glasova. No, u stopu ga prati premijer Zoran Milanović s 25,1 posto glasova. Treće mjesto u ovoj kategoriji zauzeli su – svi političari. Najvažniji događaj u prosincu, prema istraživanju, bilo je provođenje referenduma o braku.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana