Kultura

POPULARNA SLIKOVNICA Ilustracije ‘Marina Držića’ na izložbi u Kini!

POPULARNA SLIKOVNICA Ilustracije 'Marina Držića' na izložbi u Kini!

Slikovnica za djecu ‘Marin Držić’, izdanje dubrovačkog ogranka Matice hrvatske, doživjet će jedinstvenu promociju u dalekoj Kini.

Naime, ilustratorica slikovnice Andrea Petrlik Huseinović uvrstila je osam svojih ilustracija iz popularne slikovnice o Dum Marinu među 73 izloška koja će početkom prosinca izložiti u Nacionalnoj knjižnici Kine u Pekingu. Na otvaranju izložbe 4. prosinca najavljen je i dolazak hrvatskog izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Nebojše Koharovića.

Inače, slikovnica za djecu o Marinu Držiću autora Luka Paljetka i ilustratorice Andree Petrlik Huseinović, jedno je od izdanja iz ciklusa slikovnica o znamenitim Dubrovčanima, objavljena 2010. godine u Matičinoj biblioteci Cvijeta.

Podsjetimo kako je 2011. godine na međunarodnom izboru najboljih i najzanimljivijih knjiga”White Ravens 2011.”, kao jednom od popratnih događanja sajma knjiga u Bologni, slikovnica uvrštena u katalog među dvjesto pedeset odabranih knjiga za djecu i omladinu. Uskoro bi trebala biti objavljena i u prijevodu na engleski jezik.

Andrea Petrlik Huseinović rođena je 1966. u Zagrebu. Diplomirala je grafiku u klasi prof. Ante Kuduza na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Osim ilustriranjem bavi se i pisanjem. Do sada je objavila zbirku kratkih priča Fragile, knjigu Kuća lutaka, pet autorskih slikovnica Plavo nebo, Ciconia Ciconia, Moja obitelj, Maleni i Ljubav i prepričala četiri bajke koje su prevedene na japanski, korejski, francuski, njemački, talijanski, ruski, slovenski, slovački, makedonski, rumunjski, kineski, španjolski, portugalski i perzijski jezik.

Foto: Hrvatsko društvo pisaca

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist