Crna kronika

POLICIJA EKSPRESNO RIJEŠILA SLUČAJ Otkrivamo detalje, evo zašto su Z.Z. i L.V. zapalili kuću na Pilama

POLICIJA EKSPRESNO RIJEŠILA SLUČAJ Otkrivamo detalje, evo zašto su Z.Z. i L.V. zapalili kuću na Pilama

Svađa s jednim od stanara ‘Vile Sunčanice’, koji je sumnjao da su ga 21-godišnji Z.Z. i 25-godišnji L.V. potkradali, bio je povod da namjerno zapale kuću u Dubrovniku, u kojoj je teške opekline zadobila 82-godišnja starica, a kuća je u potpunosti izgorjela, neslužbeno se doznaje u petak.
Iz dubrovačko-neretvanske policije priopćili su kako su nakon kriminalističkog istraživanja dvojicu mladića osumnjičili za teško kazneno djelo protiv opće opasnosti, vezano uz dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.
Policijska glasnogovornica Andrijana Biskup rekla je kako se dvojac sumnjiči za podmetanje požara, te da je slučaj riješen izrazito brzo.
– Tereti ih se da su u srijedu oko 22,30 sati namjerno izazvali požar na kući “Vila Sunčanica” u Ulici branitelja Dubrovnika, u kojem je teže ozlijeđena 82-godišnjakinja-  rekla je Biskup te napomenula kako se ovakvi slučajevi inače teško rješavaju, jer vatra uništi dokaze.
Prema neslužbenim saznanjima, mladići su od prije dvije, odnosno jednu godinu, poznavali jednog od braće koji živi u “Vili Sunčanici”, inače kući obitelji Kalauz, a paležu je prethodila ranija svađa među njima. Jedan od braće Kalauz optužio je Z.Z. za krađu predmeta iz njegove kuće, a kobne noći dva osumnjičenika su konzumirala veće količine alkohola. U takvom stanju su se odlučili osvetiti svom poznaniku, te se zaputili prema njegovoj kući, no dolaskom na lice mjesta nisu našli svog poznanika, ali jesu otvoren prozor sobe u kojoj se nalazila i manja biblioteka. Tamo su upaljačem zapalili dio namještaja, a s obzirom kako je riječ o starinskoj kući u kojoj su bili drveni podovi, plamen se vrlo brzo proširio i uništio cijelu kuću.
Vatrogasci su iz zapaljene kuće izvukli gotovo nepokretnu 82-godišnjakinju, koja je teško opečena te je s opeklinama na više od 60 posto tijela, kao i teškim ozljedama respiratornog sustava prevezena u splitsku bolnicu.
Policija je osumnjičene u prijepodnevnim satima odvela pritvorskom nadzorniku, a prijeti im od jedne do deset godina zatvora. U slučaju da 82-godišnjakinja ne preživi zbog opeklina i posljedica udisanja dima prijeti im od tri do 15 godina zatvora.

Pročitajte još

Napravio niz prekršaja, odbio test na droge pa kažnjen s 2.250 eura

Dulist

Policija došla pretražiti obiteljsku kuću, ispred 40-godišnjak prodavao heroin

Dulist

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

Dulist