Sport

Pogodite što je to dubrovačko oduševilo Slovence?

Pogodite što je to dubrovačko oduševilo Slovence?

Prvi međunarodni dubrovački polumaraton predstavljen je u izložbenom dijelu Ljubljanskog maratona, na kojemu je gotovo sto izlagača iz različitih europskih zemalja prezentiralo novu opremu za trčanje i utrke koje su u pripremi za slijedeću godinu. Na ljubljanskoj utrci u raznim natjecateljskim kategorijama sudjelovalo je oko 20 tisuća trkača iz 57 zemalja Europe i svijeta.

Dubrovački polumaraton predstavljen je uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, a u suradnji s Urškom Končar, direktoricom marketinga Ljubljanskog maratona.

Predstavljanje Dubrovačkog međunarodnog polumaratona, osim velikog interesa domaćih trkača, izazvalo je veliko zanimanje i brojnih sudionika iz nama susjednih država. Promociji su se pridružili i slovenski atletičari, Dušan Mravlje i Robert Kejžar pobjednici brojnih svjetskih utrka.

Prvi dubrovački međunarodni polumaraton („The Inaugural Dubrovnik International Half Marathon“) održat će se 10. svibnja 2015., a dan prije je zakazana je Utrka dubrovačkim zidinama ( „2k Run the Wall“ ) kao posebna atrakcija cijelog događanja. Isti dan održat će se i Dječji festival s igrama, glazbom i brojnim zabavnim aktivnostima.

Broj sudionika polumaratona ograničen je na 1.000, a utrka gradskim zidinama na 50 sudionika.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist