Grad

POČETAK GODINE Dolazak u školu je prava ‘parking-lutrija’

POČETAK GODINE Dolazak u školu je prava 'parking-lutrija'

Počinje još jedna školska godina. Dubrovački učenici u školske će klupe ponovno sjesti ovog ponedjeljka, 7. rujna, a među njima će se naći i 466 učenika prvih razreda osnovnih škola.

Oni će se prvi put susresti sa školskim obvezama, ali i postati sudionicima u prometu. Budući da brojni roditelji jasličkog i vrtićkog uzrasta svakodnevno muku muče s prilazima vrtićima, pri čemu se nerijetko izlažu i opasnostima koje im prijete od ostalih sudionika u prometu, zanimalo nas je kakvi su prilazi dubrovačkim osnovnim školama. Ovo smo istražili radi prvašića, koje će, vjerujemo, roditelji, barem prvo vrijeme, do škole dovoditi automobilima, osim ako naravno ne stanjuju u neposrednoj blizni školskih zgrada.

Najveći problem, nije teško zaključiti, imat će roditelji učenika od 1. do 4. razreda Osnovne škole Marina Getaldića, budući da je zgrada Centar smještena u povijesnoj jezgri. Svi oni koji žive izvan zidina dobro će se pomučiti ukoliko žele svoje dijete ispratiti sve do same škole. Radi nedostatka parkirnih mjesta oko povijesne jezgre gdje je, posebno dok u gradu još ima turista, prava lutrija za pronaći slobodno parkirno mjesto. Sve i da ga pronađu do škole i natrag moraju stići kroz 15 minuta jer će u suprotnom platiti ‘paprenu’ cijenu parkiranja, ako nemaju povlaštene parkirne karte. Ništa bolje neće proći ni roditelji koji dovoze učenike viših razreda ove škole, jer su parkirna mjesta ispred zgrade Gimnazije rezervirana.

Kakvi su prilazi ostalim osnovnim školama potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović