Aktualno

POČELE BESPLATNE RADIONICE Polaznici će sami konstuirati robote

POČELE BESPLATNE RADIONICE Polaznici će sami konstuirati robote

Besplatne radionice robotike za učenike osnovnih škola od petog do osmog razreda, srednjoškolce, studente i građane započele su u utorak, 14. studenog u organizaciji Informatičkog kluba Futura.

Nakon što su polaznici besplatnih radionica robotike podijeljeni u grupe ‘Autobots’ i ‘Decepticon’s na Robo DU Day-u, Informatički klub Futura ovaj je utorak krenuo s novim besplatnim ciklusom radionica robotike za grupu ‘Autobots’. Na prvoj radionici polaznici su se upoznali s računalnim razmišljenjem i programiranjem uz pomoć Lightbota. Na sljedećim radionicama upoznat će se s Fishertechnik i Arduino opremom kao i raznim senzorima pomoću kojih će konstruirati i programirati robote i robotske ruke. Radionice se održavaju u dvije grupe, pa će druga grupa ‘Decepticons’ s radom početi sljedeći utorak, 21. studenog. S radionicama robotike Informatički klub Futura i ove godine sudjeluje u Europskom tjednu robotike.

Radionice robotike nastavit će se održavati u dvije grupe utorkom u terminu od 17 do 19 sati na drugom katu DURE – Razvojna agencija Grada.
Cijeli raspored radionica robotike i popis polaznika po grupama dostupan je na web stranicama Informatičkog kluba Futura.

Informatički klub Futura besplatne radionice robotike organizira uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku, Grada Dubrovnika, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Razvojne agencija Grada Dubrovnika(DURA).

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist