Sport

Plivački klub Jug najavljuje nova zanimljiva događanja

Plivački klub Jug najavljuje nova zanimljiva događanja

 Dubrovniku se u hotelu Palace se do 9. svibnja održava svjetska konferencija antropologa i etnologa (IUAES).

Na konferenciji sudjeluje i stručna suradnica plivačkog kluba Jug doc. dr. sc. Klara Šiljeg koja ovaj petak prezentira svoj rad ‘Swimm speed tests as a method for differentiating the profiles of young swimmers’ baziran na plivačkim testovima.

Osim ove zanimljive novosti, čak 36 članova PK Jug bit će na mitingu ‘Grdelini sv. Duje’ koji se održava sutra i u nedjelju. Radi se o mitingu za mlađe dobne skupine. Plivači i plivačice rođeni 2005. i 2006. godine natjecat će se u svim tehnikama na dionicama od 50 metara, a svi rođeni 2007. godine i mlađi u svim tehnikama na dionicama 25m.

Nova grupa 1. godine plivačke škole

S obzirom na povećani interes za upisom djece, PK Jug u svibnju planira oformiti novu grupu 1. godine plivačke škole. Mogu se prijaviti sva djeca rođena 2008., 2009. te 2010. godine. Jedini preduvjet je da se djeca mogu samostalno održavati u dubokom bazenu.

Također, u tijeku su i prijave za ljetne obuke neplivača koje počinju u lipnju. Prijave se mogu izvršiti na telefonu 020/357-022, u tajništvu kluba ili na plivackaskolajug@gmail.com.

Zlatni Orlando
U subotu i nedjelju 14. i 15.05. Jug će biti domaćin međunarodnog plivačkog mitinga „Zlatni Orlando“. Očekuju se prijave više od 300 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Slovenije i Srbije. Natjecanje će se održati u tri dijela, a na programu će biti ukupno 16 pojedinačnih disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji. Natjecatelji će biti razvrstani u pet uzrasnih kategorija. Organizator je pripremio posebne nagrade za najuspješnije pojedince u svakoj kategoriji. Prvi dio počinje u subotu u 16.00h, drugi dio u nedjelju u 9.00h, a treći u 16.00h. Plivački klub Jug poziva sve ljubitelje sporta da svojim dolaskom uveličaju ovu lijepu sportsku priredbu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist