Kultura

PLES, PJESMA, GLUMA Održana 40. Domijada!

PLES, PJESMA, GLUMA Održana 40. Domijada!

U kinu Sloboda te u prostoru Luže ove subote održao se drugi dio 40. jubilarne Smotre učeničkih domova regije Južna Hrvatska – Dalmacija, popularne Domijade.

Nakon sportskog dijela održanog prošle subote, ove subote održao se ‘kulturni’ dio. Sudjelovalo je osam domova; Zadra, Kaštela, Pučišće Brač, dva doma iz Splita i tri dubrovačka učenička doma.

Program je započeo u Luži otvaranjem multimedijske izložbe, gdje su se učenici predstavili sa svojim crtežima, fotografijama, skulpturama, instalacija i sličnim uradcima.

Potom je u kinu Sloboda održan glavni dio programa, u kojem su učenici nastupili s plesnim grupama, folklorom, dramskim sekcijama, recitacijama, klapama, glazbenim sekcijama i sličnim programima. Pobjednici po sekcijama otići će na Državnu smotru učeničkim domova u Rovinj.

Domaćin i organizator Smotre učeničkih domova – Domijade u Dubrovniku je Muški učenički dom Dubrovnik, uz veliku pomoć Učeničkog doma Paola di Rosa.

Posebna zahvala za pomoć u organizaciji i ugodnom boravku u našem Gradu organizator je uputio Kinematografima Dubrovnik, Društvu prijatelja dubrovačke starine koji su omogućili besplatan obilazak Zidina svim sudionicima, javnoj garaži Dubrovnik, Sanitatu te medijima koji su pratili ovaj lijepi događaj.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist