Aktualno

PLAN GRADSKE UPRAVE DO KRAJA 2017. Dom umirovljenika, vrtić Palčica, škola Montovjerna, Čajkovići…

PLAN GRADSKE UPRAVE DO KRAJA 2017. Dom umirovljenika, vrtić Palčica, škola Montovjerna, Čajkovići...

Smatramo iznimno važnim za Dubrovnik do kraja godine pokrenuti projekte izgradnje Doma umirovljenika u Gružu, dogradnje vrtića Palčica te područne škole Montovjerna. Bivša gradska vlast za neke od njih tvrdila je da ‘samo što nisu’, a to je bilo daleko od istine – izjavio je gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije o projektima Grada Dubrovnika od rujna do prosinca 2017. godine.

-Nismo mirovali ni u ljetnim mjesecima, već smo pokrenuli i izradu projekata četiri igrališta, u Velikom Zatonu, na Nuncijati, u Mokošici te u POS-u Mokošica, kako bi bila gotova do 1. rujna. Također, do kraja godine ćemo realizirati projekt semaforizacije Čajkovića, koji je iznimno važan za sigurnost u prometu – rekao je Franković.

-Govorimo o konkretnim rokovima, a ne ‘pričam ti priču’ – dodao je Franković.

-Za Dom umirovljenika projekt jest napravljen, građevinska dozvola jest ishođena te je gradilište prijavljeno kako dozvola ne bi istekla. U međuvremenu smo pokrenuli izvedbeni projekt, ali i reviziju dokumentacije, budući da je projekt temeljem koje je ishođena građevinska dozvola star nekoliko godina, a nekih tehnologija koje su predviđene uopće više nema na tržištu. Osim toga, troškovnik nije bio izvedbeni, već kao projektantska procjena pa smo od projektanta Paulića zatražili doradu do 31. srpnja. U odjelu za društvene djelatnosti pokrenuta je izrada dokumentacije javne nabave. Ukupna vrijednost projekta je oko 15 milijuna kuna. Sredinom kolovoza slijedi natječaj za izgradnju, a početak gradnje očekuje se krajem ove godine – kazala je tom prilikom zamjenica gradonačelnika za investicije Orlanda Tokić.

-Za Palčicu je dovršen glavni projekt, ali nedostajala je suglasnost za promet, što smo u međuvremenu riješili. Prije dva dana izdana je građevinska dozvola, ali to nije dovoljno za gradnju jer trebamo izraditi izvedbeni projekt s troškovnikom. Odjel za društvene djelatnosti počeo je pripremati opću dokumentaciju za nadmetanje, a sebi smo za svu dokumentaciju postavili rok do kraja kolovoza. U rujnu bismo pokrenuli natječaj za odabir izvođača i nadzora. Procjena vrijednosti je oko 11 milijuna kuna, a gradnja bi trebala početi ili krajem 2017. ili početkom 2018. godine – rekla je Tokić, dodavši kako je za Grad Dubrovnik velik izazov usporedno započeti dva velika projekta.

-Škola Montovjerna je u odnosu na ove dvije investicije u nešto lošijem stanju. Dijelovi glavnog projekta su bili završeni, a očekujemo još nekoliko suglasnosti kroz mjesec dana. Geodetski projekt je na ovjeri u katastru, a nadam se da će sva dokumentacija i građevinska dozvola biti gotovi do listopada. Potom slijedi izvedbeni projekt i troškovnik pa raspis javne nabave početkom 2018. godine., a u prvoj polovici 2018. mogla bi započeti gradnja – istaknula je Tokić.

-Projekt opremanja prometnice u Čajkovićima na opasnoj dionici radit će se suvremenom tehnologijom koja će usporavati promet nakon registriranja prevelike brzine vozila. Projekt je zamišljen obimno, ali smo racionalizirali troškove. Velik dio ćemo prevenirati, ali naravno da je na vozaču i pješaku oprez. Planiramo početak gradnje u listopadu. Riječ je o 400 do 500 tisuća kuna vrijednosti – izjavila je Tokić.

-Ovog ljeta pokrenuli smo projekt uređenja parkova. Na Nuncijati će se umjesto zapuštenog boćališta planiraju se sprave za vježbanje, koje ćemo postaviti i u Velikom Zatonu. U Mokošici su prošli tjedan otvoreni radovi na uređenju igralištu s tribinama, u vrijednosti 430 tisuća kuna. Projekt izgradnje igrališta za POS-ove stanove je jučer dostavio projektant zgrada Kruno Ivanišin te ćemo temeljem toga raspisati bagatelnu nabavu oko 350 tisuća kuna vrijednosti. To igralište dovršit ćemo do listopada – naglasila je Tokić.

Zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti Jelka Tepšić istaknula je kako se već od sutra vraća stari projekt ‘Ulicama našeg grada’.
-Projekt počinje sutra navečer, a angažirali smo pet dubrovačkih klapa, koje će na dvije lokacije u povijesnoj jezgri, na skalinima Dominikanaca i u vratima od Peskarije, te u Uvali lapad redovito tijekom tjedna od 22.30 do 23.30 sati izvoditi program bez razglasa. Također, uoči Dana hrvatskih branitelja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 4. kolovoza u 22 sata gradske kulturne ustanove održat će prigodni program uz nastup klape Subrenum, DSO-a te dubrovačkih glumaca uz video projekcije – rekla je Tepšić.

-Za Doček Nove godine je raspisan natječaj, a ljestvica je ove godine podignuta. Želimo da taj program bude kulminacija Zimskog festivala, koji će ove godine trajati od 2. prosinca 2017. godine do 6. siječnja. Za Doček očekujemo regionalne afirmirane zvijezde. Postoji interes izvođača koji su radili vrlo uspješne koncerte u regiji, a mi želimo da naš Doček bude regionalno prepoznat. Najveći dio posjetitelja u tim danima jest iz regije – izjavila je Tepšić, koja je najavila i pripremu programa za stanovnike Mokošice u ljetnikovcu Gučetić, koji se planira za rujan.

Napomenula je kako će se na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća predložiti odluku o sufinanciranju udžbenika za srednje škole u dva koraka.
-Sredstva bismo trebali osigurati rebalansom početkom rujna. Sufinancirat će se do tisuću kuna, uz posjedovanje računa za nabavljene knjige – napomenula je Tepšić.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist