Zanimljivosti

Plan Grada za slijepe osobe “Dotakni i vidi”

Plan Grada za slijepe osobe "Dotakni i vidi"

Lions Club Dubrovnik – Sveti Vlaho u suradnji s Gimnazijom Dubrovnik i Tifološkim muzejom grada Zagreb razvio je poseban projekt – plan grada Dubrovnika (odnosno plan stare gradske jezgre) za slijepe osobe.

Riječ je o projektu na kojem su učenici Gimnazije Dubrovnik, Ena Mutapčić i Borna Čutić, zajedno sa svojim mentorom prof. Jozom Serdarevićem, radili protekle dvije godine.
 
Plan Grada za slijepe podržao je financijski Grad Dubrovnik, a izrađen je na Braillevom pismu ili brajici, s prikazom stare gradske jezgre i označenim najvažnijim kulturno-povijesnim znamenitostima.

Na press konferenciji i promociji koja je zakazana za petak, Lions Club Dubrovnik – Sveti Vlaho, poklonit će plan grada 'Dotakni i vidi' Turističkoj zajednici grada Dubrovnika za potrebe stranih i domaćih gostiju koji posjećuju Dubrovnik, i to u engleskoj i hrvatskoj verziji.

Promociju plana grada Dubrovnika za slijepe osobe zajednički organiziraju Lions Club Dubrovnik – Sveti Vlaho i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Pročitajte još

BRAVO! Sven Dragobratović od kockica izradio ‘Mini Dubrovnik’

Dulist

BLOG MUZEJA I GALERIJA KONAVALA SLAVI ROĐENDAN U 4 godine 720 ‘samoniklih priča’

Dulist

Kumkvat – malen, snažne arome i ljekovit

Dulist