Sport

‘PITURI’ U EUROPI El Nino, Borges i Royal Alpa stižu u Gospino polje!

'PITURI' U EUROPI El Nino, Borges i Royal Alpa stižu u Gospino polje!

Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor saznao je imena svojih suparnika na kvalifikacijskom turniru 2. kruga ETTU kupa, koji će se 28. i 29. listopada održati u Gospinom polju.

‘Pituri’ će igrati u D skupini s ekipama El Nino iz Praga (Gavlas, Kaucky, Kleprlik, Kucera, Reitspies), španjolski Borges (Andrade, Chenkai, Duran, Gonzalez, Monzo, Torres, Chuang Wei Fan) te belgijski Royal Alpa Schaerbeek Woluwe (Cnudde, Indeherberg, Jamin, Nasiru, Roels, Saudemont).

Česi su pritom postavljeni za prvog, a domaćin za drugog nositelja skupine.

-Španjolci mi djeluju kao najjača momčad u skupini. Naravno, nisu oni nepobjedivi, samo u sastavu imaju dva Kineza, od čega će pravo nastupa imati samo jedan. Ne znamo snagu tih Kineza, iako ako su u Španjolskoj znači da su dobri. Česi imaju solidnu ekipu, Gavlas je odličan igrač, otprilike smo podjednake snage. Mislim da bi se s njima mogli boriti za drugo mjesto. Belgijci u sastavu imaju dva mlada domaća igrača i jednog iskusnijeg Nigerijca – istaknuo je trener Libertasa Marko Habijanec.

Pituri će i ovog puta imati veliku pomoć u domaćem terenu, publika je uvijek bila njihov vjetar u leđa.
-Navijači dobro djeluju na nas, uostalom kad smo osvojili naslov hrvatskog prvaka dizali su nas u odlučujućim trenucima. Svakako mogu biti odlučujući faktor – rekao je Habijanec.

Inače, Hrvatska u ETTU kupu ima još jednog predstavnika. Varaždinski Starr će se u natjecanje uključiti u 3. krugu ETTU kupa.

Izvor: HSTS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist