Crna kronika

Pet Albanaca pokušalo ilegalno prijeći granicu

Pet Albanaca pokušalo ilegalno prijeći granicu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske pet je osoba u dva odvojena slučaja pokušalo nezakonito ući u Republiku Hrvatsku.

U prvom se slučaju radi o četvero albanskih državljana koji su državnu granicu nezakonito, pješke, prešli iz pravca Crne Gore na predjelu Debelog Brijega te se potom ukrcali u osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao također albanski državljanin, a koje se nalazilo u blizini Paljeg Brda. Vozilo se potom uputilo u pravcu Dubrovnika, a policijski službenici Policijske postaje Gruda su ga zaustavili u Čilipima.

Zbog nezakonitog prelaska državne granice četvorici albanskih državljana određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te su postupkom readmisije predani policijskim službenicima Crne Gore, dok je vozač prekršajno sankcioniran zbog pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice.

U drugom se slučaju radi o albanskom državljaninu koji je u RH pokušao ući preko graničnog prijelaza Karasovići koristeći se tuđom putnom ispravom. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe osobne isprave albanski je državljanin, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist