Sport

PERRONE I VRLIĆ STIŽU U GRUŽ Joković: Dobro ih znamo, imat ćemo odgovor na njihovu igru’

PERRONE I VRLIĆ STIŽU U GRUŽ Joković: Dobro ih znamo, imat ćemo odgovor na njihovu igru'

Utakmica s Barcelonetom nosi dodatnu emotivnu težinu, s obzirom da u njihovim redovima igraju dva bivša Jugaša Felipe Perrone i Josip Vrlić, koji su u protekle dvije sezone puno napravila za Jug – istaknuo je trener VK Jug Croatia osiguranje Vjekoslav Kobešćak uoči susreta 4. kola LEN Lige prvaka protiv CNA Barcelonete u subotu u Gružu.

-Barceloneta je fantastična momčad, izvrstan protivnik te uz grčki Olympiakos favorit skupine. Utakmica će biti gledateljima lijepa, a nama teška. Naravno da i mi imamo ambiciju otići na Final 8 pa ćemo učiniti sve da tu utakmicu pobijedimo. Svaki bod je bitan i utakmica jako puno znači, ali nije presudna, jer nas čeka još dosta važnih utakmica – rekao je Kobešćak.

-Barceloneta uvijek ima izvrstan taktički pristup utakmici te analiziraju protivnika pa se na utakmici vide nove stvar. Oni su, uz Olympiakos, momčad koja se taktički najviše prilagođava protivniku, ne gubeći svoju igru. Na svakoj poziciji imaju adekvatnu zamjenu na klupi, a što se tiče kvalitete igrača smo podjednaki. Širu klupu imaju PRO Recco, Szolnok te donekle Olympiakos, a onda dolazimo svi ostali, među njima Jug CO i Barceloneta– smatra Kobešćak.

-Momčad s Perroneom u sastavu ne može igrati sporo. On, Fernandez i Muñarriz diktiraju ritam igre, tako da se nadam visokom tempu igre s naše strane. Vrlo je teško igrati protiv momčadi koje su za zaveslaj brže od tebe. Ali mi imamo dovoljno brzu momčad i možemo se s tim nositi uz potrebnu koncentraciju i pravu plivačku formu – mišljenja je Kobešćak.

-Odlično se s njima poznajemo, jer smo se u proteklim sezonama često susretali. Svaki put je utakmica bila izuzetno teška pa nas to očekuje i u subotu. Ove su se godine dodatno pojačali Perroneom i Vrlićem te to dovoljno govori o njihovim ovosezonskim ambicijama. Mi ćemo učiniti sve za dobar rezultat, ali neće nam biti nimalo lako – riječi su kapetana i vratara Juga CO Marka Bijača.

-Muñarriz je jedan od ponajboljih šutera u Ligi prvaka te će biti težak zadatak zaustaviti ga. U prva dva kola se adaptirao na igru s Perroneom, ali je u posljednjoj utakmici pokazao da je u vrlo dobroj formi. Svakako će biti jedna od najvećih prijetnji – rekao je Bijač.

-Moramo pronaći odgovor na brzu i agresivnu igru, kojom Barceloneta često lomi protivnika. Očekuje nas fizički naporna utakmica visokog ritma. Ako budemo pokretljivi te brzi u tranziciji imamo realne šanse za slavlje – izjavio je krilni napadač Juga CO Maro Joković.

-Garcia i ja se već nekoliko dana pripremamo za duel s Perroneom. Dobro ga poznajemo. Imamo zamisli kako ga čuvati te da ga pokušamo što više izdvojiti od ostatka ekipe. Njegova kvaliteta je neupitna pa će u svakom kontaktu koncentracija morati biti visoka. Perrone će znati iskoristiti svako malo opuštanje – rekao je Joković.

Utakmica 4. kola LEN Lige prvaka VK jug CO – CNA Barceloneta igra se u subotu 9. prosinca 2017. u 18.30 sati na bazenu u Gružu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist