Natrag
17.10.2017 22:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Performans Hrvoja Dumančića očekuje vas u Atelieru Pulitika

17.1.2014 @ 13:36 Mia Njavro Kultura
4;4

Podijelite:

U sklopu ovogodišnje Noći muzeja, kipar Hrvoje Dumančić izvest će performans u Atelijeru Pulitika.

Kipar će stvarati svoju skulpturu u ambijentalnom ugođaju tako da će publika u galeriji sudjelovati u stvaranju umjetničke skulpture i pri tom se družiti s umjetnikom. Cilj koncepta je prikazati na slikovit i dinamičan način u trajanju od nekoliko sati nastanak jedne skulpture i to sve uživo pred publikom. Posjetitelji obično posjećuju muzeje i galerije gdje se nalaze umjetnički radovi koji su dovršeni, koji se gotovo savršeni. S njih su otklonjeni svi propusti i učinjene sve korekcije nastale tijekom stvaranja djela.

Posjetiteljima je prikazano ‘servirano’ djelo, tako da nemaju prilike vidjeti samu fazu stvaranja umjetničkog djela koja se odvija iza zatvorenih vrata umjetničkih ateliera. Ovim konceptom posjetitelj ima priliku sudjelovati i promatrati upravo tu fazu – nastajanje umjetničkog djela od samog početka do finalne skulpture, a na posjetitelju je da li će odabrati da odgleda cijeli postupak i time postane dionikom samog procesa ili kreće dalje.

Početak je u 18 sati, a završetak u 1 ujutro.

Fotografije: Petra Gospodnetić

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana