Vaše vijesti

Pedeset godina zaštite Omble

Pedeset godina zaštite Omble

Sa svečanog obilježavanja 50 godina zaštite Rijeke dubrovačke u Eko centru, mladi ekoaktivisti Eko-Omblići i Zeleno Sunce poslali glasni eko – apel za veću brigu o zaštićenoj Rijeci dubrovačkoj, posebno Rijeci Ombli i Vilinoj špilji koje su odnedavno uvrštene u europsku ekološku mrežu Natura 2000!

Dana 16. prosinca 1964. zaštićena je Rijeka dubrovačka s rijekom Omblom kao značajan krajobraz na što smo jako ponosni. Stoga smo 16. prosinca 2014. izložbom dječjih likovnih radova na temu ‘Moja lijepa Rijeka dubrovačka’ obilježili 50 godina zaštite te pogledali naš mali dokumentarni video film ‘Zar je teško voljeti Omblu?’. Posebno ih je razveselio posjet izložbi Pročelnice za zaštitu okoliša i prirode, Dijane Tomašević Rakić ispred DNŽ.

Zbog jake kiše naši mladi ekokativisti Eko-Omblići i Zeleno Sunce nisu mogli popodne prošetati do izvora Omble i pokloniti se našoj najmanjoj i najljepšoj pitkoj ponornici svijeta, koju su ovog proljeća nominirali na UNESCO-vu Svjetsku listu prirodne baštine. Na kraju feste poslali su glasni eko apel za veću brigu o zaštićenoj Rijeci dubrovačkoj, posebnu izvorištu Omble i Viline špilje koji su odnedavno uvršteni u europsku ekološku mrežu Natura 2000!

‘Omblo draga rijeko života – živjeti pored tebe prava je ljepota!’
Predsjednica: Jadranka Šimunović

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist