DuList IN

PAZI, SNIMA SE! Ekipa AVCD-a radi na novom filmu

PAZI, SNIMA SE! Ekipa AVCD-a radi na novom filmu

Novi kratkometražni igrani film u produkciji Audiovizualnog centra Dubrovnik trenutno se snima na nekoliko lokacija na području grada, a sudjeluje šest mladih dubrovačkih glumaca, kao i dvadesetak statista.

Film prikazuje određene legende, priče i likove iz dubrovačke povijesti i svakodnevice, ali se radnja ne događa isključivo u prošlosti, već se miješa sa današnjim modernim vremenom u kojem živimo i konstantno se kroz film isprepliću te dvije dimenzije – staro i novo.

Uz to, radnja je velikim dijelom popraćena humorom, pa spoj svega toga legendarne dubrovačke likove kao što su primjerice Maro i Baro, Orlando ili knez približava publici na sasvim nov i drugačiji način.

Dio radnje odvija se u ljetnikovcu Bunić – Kaboga na Batahovini, gdje su uspješno snimljene prve scene filma, a dio se upravo snima na Stradunu i ostalim gradskim eksterijerima. Novost u ovom filmu AVCD-a je i ta što prvi put sudjeluju odrasli i profesionalni glumci, a kao zanimljivost izdvajamo kako je jedan od statista finalist ovogodišnjeg HRT-ovog showa The Voice Vedran Ljubenko.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist