Sport

PALA KOZALA Tko može zaustaviti Rudolfa Čužića?

PALA KOZALA Tko može zaustaviti Rudolfa Čužića?

RKHM Dubrovnik upisao je vrijednu pobjedu 31:28 (15:15) protiv riječke MRK Kozale u 4. kolu južne skupine 1.B HRL.

Momci Zlatka Saračevića odlično su otvorili susret, u obrani su bili čvrsti, vratar Meštrić skupio je čak 11 obrana, a u napadu raznovrsni zahvaljujući razigravaču Rudolfu Čužiću. MRK Kozala, na čijoj je klupi u funkciji sportskog direktora sjedio ‘Saračev’ suigrač iz zlatne generacije ‘Atlanta 1996.’ Alvaro Načinović, nije uspijevala pronaći odgovor i takva igra donijela im je šest golova prednosti (12:6). Međutim, u posljednjih deset minuta fizički padaju (Saračević prema klupi: ‘Ne možemo trčat više od 20 minuta!’), pa do poluvremena gosti uspijevaju sustići razliku i izjednačiti na 15:15.

MRK Kozala u 2. minuti drugog poluvremena došla je u vodstvo 16:15, a potom se igralo gol za gol. U 50. minuti srednji vanjski domaćeg sastava Rudolf Čužić je sjajno pogodio nakon solo prodora za 25:23 te iznudio igrača više, potom Dubrovnik ima i 26:24 pa 27:25. U 53. minuti gosti gube loptu u napadu, a domaći još jednom iznuđuju igrača više te imaju napad za +3, ali gostujući vratar skida šut Bušlje s krila. Potom u 55. minuti nova prilika za povećanje vodstva, a koju koristi sjajni Čužić. Metkovac u dresu Dubrovnika u svom karakterističnom solo prodoru zabija za 28:25, a u idućem napadu iznuđuje sedmerac te ga i realizira za +4 Dubrovnika. Potom Dubrovnik ima 5 golova razlike, kad zabija Srna. Gosti u samoj završnici postižu 3 pogotka i smanjuju na 30:27 te igraju obranu na rubu isključenja, a igru Dubrovnika i dalje vuče Čužić, koji pola minute prije kraja meča zabija za konačnih 31:28.

Rudolf Čužić bio je najefikasniji u redovima domaćina s 13 pogodaka, Bušlje je dodao 7, Srna i Putica po 3, Avdić i Lončarica po 2 te Brnin jedan pogodak.

RKHM Dubrovnik s ovom pobjedom ima ukupno 6 bodova, još uvijek su bez poraza u ligi i drže izvrsno 4. mjesto. U 5. kolu gostuju kod sedmoplasiranog Zadra.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist